Az egyetlen szezon közbeni tesztet rendezik a héten Mugellóban, a helyszín a sikeres rendezés után máris a versenynaptárba kerülésről álmodozik. A tempós, Firenze-közeli pálya a Ferrari tulajdonában áll, Paolo Poli igazgató beszélt a továbblépési szándékról.

“Dolgozunk a pálya fejlesztésén, teszteljük az infrastruktúrát és a lehetőségeinket azzal kapcsolatban, hogy többről is szó lehessen itt” – nyilatkozta Poli. “Hosszú út áll előttünk, de nem akarjuk elszalasztani a lehetőséget.”

A hírek szerint a Ferrari erősen lobbizott azért, hogy Mugello legyen az e heti teszt helyszíne, a riválisokat a bérleti díj elengedésével csábította. A benyomások a pilóták között jók, a nézőszámmal sincs gond, szerdán 15 ezren látogattak ki a pályára.

“Tízes skálán nyolc és felet adok neki” – mondta a pályáról szerzett első benyomásai után Nico Rosberg. “Ha az élményfaktort nézzük, tíz mugellói kör hozza azt, mint ezer Abu-Dzabiban” – értett egyet kollégájával Mark Webber. A mugellói törekvésekkel kapcsolatban kicsit sem lelkes viszont Enrico Ferrari, a monzai pálya igazgatója.

“Az FOM-mel 2016-ig szóló szerződésünk van” – mutatott rá Ferrari, hogy Olasz Nagydíjat nehezen lehetne rendezni a közeljövőben Mugellóban. “Tisztelünk bizonyos kezdeményezéseket, de Monza az autósport történetének része és szeretnénk, ha ezt a tradíciót is tiszteletben tartanák mások.”