Tavaly is valószínűnek tűnt, az idei szezonkezdet pedig szinte biztossá tette, hogy a Ferrari 2012 után nem hosszabbít szerződést Felipe Massával. A brazil helyével kapcsolatban több név is felmerült tavaly óta, volt már szó Nico Rosbergről, Jenson Buttonról, Robert Kubicáról, Mark Webberről és legújabban, a szép malajziai verseny után a mexikói ifjoncról, Sergio Perezről is.

A legújabb spekulációk szerint azonban Maranellóban egyelőre még hagynák egy-két évet tanulni Perezt, ezért inkább Webbert vinnék Fernando Alonso mellé. A lehetőség logikusnak tűnik, hiszen az ausztrál veterán Red Bull-os szerződése lejár, Alonsóval baráti kapcsolatban van, az F1-ben pedig már biztosan nem tölt többet egy vagy legfeljebb két szezonnál, a ferraris levezetés így szép zárás lehetne.

A spanyol El Mundo egyenesen odáig ment, hogy Webber és a Ferrari már előszerződést is kötött, de a Red Bull pilótája Mugellóban cáfolta a teljes Ferrari-ügyet:

“A múlt héten még Sergio volt a felkapott név, most meg én. De én 100 százalékban erre az idényre koncentrálok, azzal foglalkozom, hogy a legjobb formámat hozzam mind a magam, mind a Red Bull kedvéért. Semmi másra nem fecsérelek energiát.”

“Még itt van előttünk a teljes idény, utána ráérünk a jövőn gondolkodni. Egyik nap Jensonról beszélnek, utána Sergiót emlegetik, most engem. De én semmit nem írtam alá. Csakis a saját csapatomra koncentrálok. A kezdés jó volt, de még csak négy futamon vagyunk túl, nagyon-nagyon hosszú még az út addig, amikor a jövőről kezdhetünk majd beszélni” – magyarázta a 35 éves versenyző.