Jerome D’Ambrosio 2011-ben a Marussia Virginnél mutatkozott be az F1-ben, de a belga pilótát ejtette a kiscsapat, így menedzsere, a Lotus-főnök Eric Boullier újra az enstone-i csapat tesztelőjeként alkalmazta.

D’Ambrosio tegnap Mugellóban vezetett, de egy a hét elején adott interjújában arra utalt, hogy az olaszországi teszt után is beülhet még idén az autóba, a pénteki szabadedzéseken is szerepet kaphat.

“Remélem, hogy 2013-ban újra versenyezni fogok! Addig is minden egyes alkalommal igyekszem megmutatni, mire vagyok képes, nem csak Mugellóban, de később a pénteki szabadedzéseken is. Nem panaszkodom (a tesztpilótai állás miatt), meggyőződésem, hogy egy nagycsapat tartalékosi helye volt számomra a legjobb választás idén” – mondta a La Librének.

A belga a vele egyidős korábbi GP2-es ellenfelére, Romain Grosjeanra sem irigykedik, amiért a francia versenyzői állást kapott és a botladozó kezdés után Bahreinben már dobogóra állt – nem az ő helyére pályázik.

“Őszintén nem. Bolond lennék azt hinni, hogy ha még kétszer kiesett volna, már enyém is lenne a helye Barcelonára. Grosjean inkább csak azt bizonyította, hogy bennünk, fiatalokban is lehet bízni, örülök a sikerének. Nem úgy megyek a versenyhétvégékre, hogy azt remélem, valamelyik csapattársam lesérül. Tanulni vagyok itt, nem másokon nevetni.”

D’Ambrosio a bahreini kettős dobogó után a futamgyőzelmet sem zárja ki a Lotus részéről: “Szerintem lehetséges, igen. Az E20-as jól működik a melegben is, nem gyilkolja a gumikat. Bahreinben a miénk volt a legjobb autó a versenyen. Az ilyen lehetőségeket nem is szabad kihagynunk.”

A pilóta a teszt után is nagyon pozitívan beszélt:

“A körülmények miatt nyilván elég korlátozott lehetőségeink voltak, de így is tudtam azért dolgozni, jó volt megismerni az autót. Sikerült ráéreznem, azt hiszem nagyszerű járgány. A 20 kör nem sok, de már ennyi után is világos volt, hogy fantasztikus az autónk. Stabil, kiszámítható, nagyon jó vezetni. Össze sem lehet hasonlítani (a tavalyi Virginnel), ég és föld. Nagy a különbség, nagyon nagy.”