Bernie Ecclestone egy interjúban két héttel ezelőtt bejelentette, hogy sikerült megegyezni a Francia Nagydíj 2013-as visszatéréséről, a versenyt a Paul Ricard pályán rendezik majd a spái Belga Nagydíjjal éves váltásban. Az F1 urának szavai ellenére hivatalos bejelentés azonban azóta sem történt, a futam sorsa a franciaországi belpolitikán múlhat.

A francia sportminiszter, David Douillet a Le Journal du Dimanche-nak azt mondta, “90 százalék” az esélye a verseny megvalósulásának.

“A szerződés folyamatosan oda-vissza jár a jogászaink között, reményem szerint valamikor szerda és péntek között találkozhatom Bernie Ecclestone-nal Londonban” – jelentette ki.

A lap emlékeztet rá, hogy Douillet-nek igyekeznie kell, ha be akarja betonozni a Francia Nagydíjat, hiszen komoly esély van rá, hogy a Nicolas Sarkozy elnök és futamot támogató miniszterelnöke, Francois Fillon hamarosan távozik a hatalomból, az új elnök a szocialista Francois Hollande lehet, aki Douillet szerint “valószínűleg ejtené” a verseny tervét.

A szerződés véglegesítésének akadály, hogy bár Ecclestone és a Paul Ricard-i szervezők már megegyeztek a 22 millió eurós versenyrendezési díjban, de a tervezett költségvetésben még mindig van egy 2-3 milliós lyuk, az állam pedig csak akkor vállalja a kezességet, ha a versenyszervezők garantálni tudják a büdzsét.

Az ügy furcsa mellékszála, hogy bár már tavaly ősz óta nyilvános a visszatérő Francia Nagydíj és a Belga Nagydíj rotációjának terve, belga oldalról feltűnően nagy a némaság, Spából továbbra sem erősítették meg, hogy 2013-tól valóban csak kétévenkénti rendezésre készülnek.