Fernando Alonso készséggel elismeri, hogy a Ferrari autója jelenleg versenyképtelen darab, de a kétszeres bajnok szerint a tavalyi és idei nehéz év alaposan megerősítette a csapatot, már csak a kirakós utolsó darabja hiányzik.

“Kétségem sincs afelől, hogy ami a külső tényezőket illeti, a Ferrari mostanra majdnem tökéletes csapat” – mondta a Gazzetta dello Sportnak.

“Olyan ez, mint a kötéltánc 30 méter magasban, sosem hibázhatunk. Ha a Q1-ben rosszul vesszük a kerékvetőt, kiestünk. Ugyanez van, ha a Q2-ben elfékezzük magunkat. De épp ez teszi erősebbé a csapatot. A 2010-es és 2011-es stratégiai, a bokszutcai és versenyzői hibák már nem fordulnak elő. A kötéltánc miatt elképzelhetetlenül magabiztos és profi a csapat. A legfontosabb dolog, azaz a leggyorsabb autó még hiányzik, de az elmúlt évek gondjai a normálisnál kétszer gyorsabb javulásra késztettek minket.”

A kérdésre, hogy a Ferrari vajon a legjobb autó nélkül is megnyerheti-e a címet, a spanyol határozott igennel felelt és kifejtette, hogy az sem katasztrófa, ha a jövő heti Spanyol Nagydíjra nem sikerül az élmezőnybe ugraniuk, a fejlődés nem áll le.

“Nem a miénk a leggyorsabb autó, de a Ferrari esetében már egy jó autó is elég. Nem én vagyok a legjobb az időmérős, esős vagy az utcai pályás pilóta, de igyekszem mindenütt 9,5-et hozni.”

“Az első négy futamot nagyjából sikerült mentenünk, de reagálnunk kell, neki kell lendülnünk. Bármi is legyen, nem adjuk fel. Most csak az első lépés jön, folyamatosan, futamról futamra kell csökkentenünk a lemaradást. Ha Barcelonában nem alakulnak jól a dolgok, akkor se lőttek az évünknek.”

“Barcelonában is előrébb kell lépnünk, aztán Monte-Carlóban is lépünk egyet, egy újabbat Kanadában, és így tovább. De az időmérőn ott kell lennünk az első tízben, az első ötben kell küzdeni a futamon és minden futamon mindkét autóval pontokat kell hoznunk” – magyarázta eltökélten Alonso.