Hogy milyen érzés a Forma-1 kulisszái mögé látni, azt csak azok érthetik igazán, akik kilátogattak a Vodafone négynapos rendezvényére. A színvonalas programok a belváros legnépszerűbb helyszínein, a Fashion Streeten és az Erzsébet téren felállított pavilonokban voltak kipróbálhatóak. A hatalmas tömeg elkerülése érdekében a hétfői napon mentünk ki először a rendezvényre, mert keddre volt várható a fő attrakció, Jenson Button és a Belvárosi Nagydíj. Első utunk a McLaren Mercedes Rajongói utcára, a Fashion Streetre vezetett, ahol már messziről ragyogott a piros-ezüst versenyautó sziluettje. 
Ülj be a McLaren autójába!
A Mutasd egy új arcod! állomáson a rajongók a McLaren Mercedes 2011-es Forma-1-es versenyautójával készíthettek fényképet. Az érdeklődés hatalmas volt, és jó volt látni, hogy a program összehozta a családot, hiszen egészen kis gyermekek is csillogó szemmel bámulták a hozzájuk képest hatalmas autót. Nagyon szimpatikusnak találtuk, hogy a szervezők rájuk is fokozottan figyeltek, hisz nem csak a később említendő Pöttöm Programok keretében szórakozhattak, a hoszteszek nyalókával, papírsisakkal is kedveskedtek nekik, és amíg apa kivárja a sorát, táblagépeken nézhettek animációkat és videókat a gyerkőcök. 
Időre megy!

Továbbsétálva a Versenyezz a másodpercekkel! esemény keretében egy kis időre mindenki szerelő lehetett, háromfős csapatokban próbálhattuk ki, milyen nehéz is kicserélni egy abroncsot alig három másodperc alatt. Az a csapat, amelyik a leggyorsabban cserélte ki a kereket, ülőhelyet kapott a Belvárosi Nagydíj Parlament előtti tribünjén, valamint személyesen is találkozhatott Jenson Buttonnal.
A tévéből többet látni
A következő stand a Tágítsd a látóköröd! nevet kapta, itt kipróbálhattuk, hogy mennyit lát egy pilóta a sisakban. Figyeltek a higiéniára is, ugyanis mindenki steril hálósapkát kapott, és csak utána vehette fel a meglepően súlyos sisakot. Amikor a kedves hosztesz a fejemre helyezte a sisakot, egy videót láttam, ami egy kört mutatott Jenson Button szemszögéből. Nem is hittem volna, hogy ennyire vékony sávban látják a pályát, és a tűző nap ilyen mértékben zavaró lehet. A rendezők még azt is megengedték nekünk, hogy felpróbáljuk Lewis Hamilton sisakját is.
Versenyruhák testközelből
A következő állomás az Ismerd meg a sztárcsapat ruhatárát! kiírás alatt futott, itt a két pilóta, Jenson és Lewis overallját és sisakját csodálhattuk meg teljes egészében. A fotózkodás itt is népszerű tevékenység volt, nem is csoda, hiszen az ízlésesen berendezett stúdióban még várakozni sem kellett. A két állomás között kiállított McLaren versenyautóval is sokan örökítették meg magukat, itt sem volt tömeg még hétfőn, viszont amikor kedden kilátogattunk a Fashion Streetre, az autónak már hűlt helyét találtuk, ugyanis átköltöztették Budapest legszebb épülete, a Parlament mögé.
Akár az igazi
Az utolsó látnivaló a Fashion Streeten a Gyorsulj a legjobbakkal! nevet viselte. A hatalmas sor ellenére beálltunk kipróbálni a szimulátort, bár akkor még nem sejtettük, hogy három órán keresztül fogunk itt szobrozni. A nap szerencsére az első két órában még nem sütött oda, de az utolsóban már igen, és az is idegpróbáló volt, hogy néha megjelent egy csapat VIP vendég, és besétáltak elénk, ami összességében egy órával hosszabbította meg a várakozási időt.

A hoszteszek munkája azonban itt is dicséretet érdemelt, ásványvizeket osztogattak a megfáradt tömegnek, és szórakoztatták a türelmetlen gyerekeket. Miután elfogytak előlem az emberek, beülhettünk a McLaren versenyszimulátorába, ami már első ránézésre is komolyabbnak tűnt, mint a WSR hungaroringi futamain kiállítottak. A pilótafülke párnázott volt, és még a pedálokat is lehetett állítani. Alapszimulátorosként rögtön kiszúrtuk, hogy az rFactor Forma-1-es modifikációját használják, nem pedig a hivatalos Codemasters verziót.

Két kört mehettünk, egy felvezetőt és egy éleset a Hungaroring aszfaltcsíkján. A kormány sem a hétköznapi játékkormány volt, hanem élethű kinézete mellett még vezetni is olyan volt, mint egy igazi versenyautóét, mert a precíz irányítások kivitelezéséhez a kormány holtjátéka nagyon csekély volt, majd a nagyobb kanyaroknál már több fokban engedte tekerni, és kevesebb erőfeszítést is igényelt a mozdulat. Itt szintén volt tétje a dolognak, mert a leggyorsabb szintén találkozhatott Buttonnal. 
Programok minden korosztálynak
A következő helyszín, amit áthatott a Forma-1 szelleme, az az Erzsébet tér volt. Itt jóval kevesebb ember tekergett, szinte rögtön sorra lehetett kerülni a különböző állomásokon. Egyhangúságra nem lehetett panasz, hiszen tényleg a lehető legváltozatosabb programok várták a kilátogatókat.

A rendezvény első három napján a Hungaroring Boxutcában állították ki azokat az autókat, amelyek a keddi Belvárosi Nagydíjon koptatták a gumikat. Az “Akvárium” fantázianevet viselő tér adta a helyszínt az Vodafone színpad programjainak is, pontosabban a Családi sütiverseny Stahl Judittal, a Divatbemutató, a Talk-show, a Told hangosan, a Social DJ és a Gyermekműsor is itt kapott helyet.

A színpadot fehér pavilonok övezték, ahol mindenféle izgalmak várták a kisebbeket és a nagyobbakat. A Lőj úgy, mint egy bajnok! állomáson egy vízilabdakapura kellett labdát dobni, de természetesen itt is versenyre ment a dolog, hiszen mérték a labda sebességét, és a legnagyobb erőt kifejtő egyén, naná, a többi nyertessel együtt találkozhatott a McLaren világbajnokával. Csak úgy, mint a Tekerj le mindenkit! játék győztese, aki a legnagyobbat sprintelte a kihelyezett biciklik egyikén.

A Legyél te is Sztárséf standnál marcipánfigurákat lehetett készíteni, és megcsodálni a legügyesebb alkotásokat. A Gombold újra! pavilonjánál megtekinthettük a kifutók legszebb ruhakölteményeit. A következő állomáson pedig akárki professzionális sminket kaphatott, a Csillogj, mint egy sztár! stúdiójában. A kicsik, amíg a mama szépül a Pöttöm Programok játszóterén élhették ki művészi énjüket a rajzverseny keretében, vagy pedig arcukra festethették a kedvenc motívumaikat.

Benzingőz a belvárosban – kicsit másképp
A keddi napon az eddigieknél is nagyobb tömeg volt mindenhol, főleg a Fashion Streeten, így nagyon örültünk, hogy a programokat már előző nap végigpróbáltuk. Rengeteg ember állt a kígyózó sorokban, és az idő is érezhetően melegebb volt. Egy óra felé a tömeg kezdett oszlani, és a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utcai, 1,7 kilométeres utcai versenypályára tömörültünk.

Mi az Alkotmány utcához sétáltam, mert mindenféleképpen szerettük volna látni, hogyan farol a McLaren, és reménykedtünk, hogy a két vég közül a Parlament háta mögött lesznek kevesebben. Amikor odaértünk, már több sornyi ember fogta közre a kordonokat az iszonyatos napsütésben. A hivatalos kiírásban 13:30-ra írták a futam kezdetét, azonban több mint 45 percet csúszott.

A tömeg elégedetlenkedett, amit csak fokozott a tűző nap és az egy helyben álldogálás. Nemsokára azonban megjelent egy koromfekete utcai Mercedes, benne a 2009-es világbajnokkal, így egy pillanatra fellelkesültek az emberek. Egy kis idő múlva már a tavalyi MP4-26-ossal repesztett végig Bajcsy-Zsilinszky úton, befordult a Parlament felé, majd az Országház előtt egy újabb drifttel állt újra menetirányba. Utána kiszállt, és átadta a terepet Michelisz Norbertnek és Wéber Gábornak, a túraautó-világbajnokság két magyar pilótájának, Talmácsi Gábornak, a világbajnok motorversenyzőnek, valamint a Dakar-ralin rendszeresen résztvevő Szalay Balázsnak és Aschenbrenner György ralibajnoknak.
A hivatalos közlemény szerint több mint százezren tekintették meg Jenson Buttont, ahogy több mint 260 km/h-val száguldott végig Budapest utcáin – és a sok betétprogram nyerteseként, úgy éreztük, majdnem ennyien találkozhattak is vele.