A Forma-1-es csapatok 2009-től költségcsökkentési szándékkal beszüntették az idény alatti teszteket. Idénre változtattak, igaz, a spórolás továbbra is kulcsfontosságú maradt, így a korábbi négy téli teszt helyett 2012-ben csak hármat tartottak, egy háromnapos alkalmat toltak át a szezonra, ez következik most: május 1. és 3. között az olaszországi Mugellóban köröznek az F1-esek.

A csapatok természetesen a “tengerentúli” futamok korlátozott fejlesztési lehetőségei után most belehúznak, az európai szakasz előtt próbálgatják a Spanyol Nagydíjra és azutánra tervezett frissítéseket, valamint igyekeznek tovább barátkozni az egyelőre elég kiszámíthatatlan Pirelli-gumikkal.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a Ferrari Mugellóban talán már előáll a B autójával, de úgy tudni, hogy az F2012-esre ugyan új orr, első és hátsó szárny és oldalboboz-borítás kerül, de nem jön új kasztni és marad a vonórudas felfüggesztés is.

Mugellóban csak 11 csapat lesz ott, mivel a spanyol HRT a hetet inkább az új, madridi központjába való beköltözésre szánja.

Míg a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes, a Sauber, a Toro Rosso és a Marussia csak az állandó versenyzőit küldi pályára, a Lotus, a Force India, a Williams és a Caterham a tesztelőinek is ad egy-egy napot, a McLaren pedig kizárólag a tesztpilótáit dolgoztatja majd. A csapatok teljes pilótabeosztása az alábbi táblázatban látható.

  Kedd

 Szerda Csütörtök
 Red Bull

 Mark Webber Mark Webber (de.)
 S. Vettel (du.)
 Sebastian Vettel
 McLaren

 Olvier Turvey (de.)
 Gary Paffett (du.)
 Gary Paffett Olvier Turvey
 Ferrari

 Fernando Alonso Fernando Alonso Felipe Massa
 Mercedes AMG

 Nico Rosberg (de.)
 M. Schumacher (du.)
 Michael Schumacher Nico Rosberg
 Lotus F1

 Jerome D’Ambrosio Kimi Räikkönen Romain Grosjean
 Force India

 Jules Bianchi Paul di Resta Nico Hülkenberg
 Sauber

 Kobajasi Kamui Kobajasi Kamui Sergio Perez
 Toro Rosso

 Jean-Eric Vergne Jean-Eric Vergne(de.)
 Daniel Ricciardo (du.)
 Daniel Ricciardo
 Williams

 Valtteri Bottas Bruno Senna Pastor Maldonado
 Caterham F1

 Rodolfo Gonzalez Vitalij Petrov Heikki Kovalainen
 Marussia

 Charles Pic Charles Pic (de.)
 Timo Glock (du.)
 Timo Glock