A McLaren a múlt héten jelentette be, hogy állandó versenyzői helyett tesztpilótáit, Gary Paffettet és Oliver Turvey-t küldi majd a május 1. és 3. között az olaszországi Mugellóban zajló tesztre. Úgy tűnt azonban hogy változik a terv, ugyanis az igen gyengén sikerült Bahreini Nagydíj után Lewis Hamilton jelezte, hogy maga akar utánajárni a versenyképtelenség okainak.

“Be kell ülnöm az autóba, rá kell jönnünk, hogy miért szállnak el a gumik. Ha ki lehet próbálni valami más megközelítést, én akarom csinálni, nem bízom másra” – mondta kedden.

A McLaren azóta megerősítette, hogy tartja magát az eredeti tervhez, csak Turvey és Paffett vezet majd, Hamilton nem lesz ott az teszten, hiába akart. Csapattársa, Jenson Button eredetileg is egészen másképp állt a mugellói teszthez, szerinte nem sokat veszít azzal, ha a jövő héten nem vezet:

“Azért nem leszek ott, mert korábban sosem vezettem még Mugellóban. Nem hiszem, hogy sok haszna lenne, mert nagy fejlesztéseket nem is viszünk oda. A tesztpilóták számára jól jönnek a kilométerek és ők kipróbálhatnak néhány extrém dolgot is, ez rendben van, de nekem nem szükséges ott lenni ezért” – mondta a 2009-es bajnok.