A Forma-1 “brazil hangja”, Reginaldo Leme egy friss cikkben Felipe Massa küszködésével is foglalkozott. A brazil pilóta 2010-ben és 2011-ben is Fernando Alonso árnyékában versenyzett és idén is csak a negyedik futamon, a Bahreini Nagydíjon hozott végre pontot.

Massára nagyon sok kritika zúdult idén, de Leme úgy látja, hogy viszonylag érdemtelenül, ugyanis nem a pilóta pocsék, hanem a Ferrari autója, az F2012-es a borzalmas.

“Nehéz egy versenyző hullámvölgyét pontosan magyarázni. De az autó nagyon rossz. Az, hogy Alonso mindig pontot szerez vele, csak azt bizonyítja, hogy a spanyol tényleg generációjának legjobbja. Egyetlen másik pilóta – legyen bármilyen jó is – sem tudna kihozni semmit abból az autóból. Szerintem ez van Massával is” – vélte Leme, aki a 2012-es idényt illetően az egyenletes teljesítmény fontosságát emelte ki.

“Nézzük csak meg Webbert! Négyszer volt negyedik és a harmadik helyen áll a bajnokságban. Hamilton háromszor volt harmadik és nagyon is versenyben van!”

A pár napja a csapatfőnöktől, Stefano Domenicalitól szokatlanul kemény szavakat kapott Massáról egyébként Alonso is beszélt nemrég, a spanyol megvédte bukdácsoló és csak Bahreinben magára találó csapattársát: “Nagyszerűen rajtolt, elhúzott a sűrűjétől és szuper versenyt futott. De nem most jöttünk rá erre, Felipe már kétszer győzött Bahreinben. Nem kell semmit bizonyítania.”

Ezzel együtt azért világos, hogy a Ferrari kire épít, a csapat ugyanis a jövő heti mugellói teszten nem egyenlően osztja el az idők két versenyzője között: míg Alonso két napot, Massa csak egyet kap majd az olasz pályán.