Kifakadt Michael Schumacher a bahreini verseny után, a hétszeres világbajnok a Pirelli gumijain vezette le dühét. Schumacher szerint nonszensz, hogy úgy kell vigyázni a gumikra, mint a tojásokra, tulajdonságaik miatt senki sem autózhat a határon. “Úgy megyünk körbe-körbe, mint a biztonsági autó. Ez borzasztó” – mondta Schumacher, amire a Pirelli azzal vágott vissza, hogy márpedig nem játssza túl a szerepét, a gumiktől függetlenül az lesz a bajnok, aki a legjobb autót építi.

Valószínűleg nem Schumacher az egyetlen a mezőnyben, aki elégedetlen a gumikkal. Erre utal az egykori pilóta, jelenleg szakkomentátorként dolgozó Martin Brundle legfrissebb írása is. “Bahreinből hazafelé két F1-es pilótával is beszéltem, egy világbajnokkal és egy többszörös futamgyőztessel” – írta Brundle.

“Mindketten Michaelhez hasonló kifogásokat fogalmaztak meg, gyakorlatilag sehol sem nyomhatják tövig a gázt. ‘Fizikailag akár a nagymamám is végig tudna csinálni egy versenyt’ – érzékeltette egyikük, hogy mennyire messze vannak a határoktól.”

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója megérti a gyorsan kopó gumik miatt bosszankodó Schumachert, de nem ért egyet a kritikával. “A Pirellinek köszönhetően élesebb lett a verseny és 2012-ben nagyszerű futamokat láthattunk eddig” – fogalmazott Haug. “Egy pilóta számára természetesen bosszantó, ha úgy érzi, gyorsabb is lehetne, de óvatosnak kell lennie. A versenyzők természete már csak ilyen.”

Haug szerint Schumacher szavai igazolják, hogy a Mercedes nem köt szájkosarat pilótáira, a versenyzők szabadon megoszthatják a sajtóval gondolataikat.