Michael Schumacher idén nem épp problémamentes idényt él, az eredmények nem akarnak jönni. A hétszeres bajnok Bahreinben a 22. helyről a tizedikre kapaszkodott a futamon, de a versenyt követően nem volt elégedett, különösen a Pirelli gumijait kritizálta, amiért nem lehet rajtuk teljese erővel hajtani.

“Leginkább az keserít el, hogy mindenki a saját, de főképp az autó határai alatt kell vezetnie, hogy óvja a gumikat. A felvetésem az, hogy valóban ennyire nagy szerepet játsszanak-e a gumik vagy tartsanak inkább tovább, hogy normális tempóban lehessen vezeti az autót és nem csak úgy, mintha a biztonsági autó mögött poroszkálnánk” – mondta a BBC-nek, felidézve csapattársa, Nico Rosberg hasonló, Sanghajról tett megjegyzését.

“Nem tetszik ez a helyzet, meglátjuk, mi lesz ezután. Ha egyszeri beállításbeli probléma lenne, akkor mondhatnánk, hogy a mi dolgunk megoldani. De egy-két kivétellel gyakorlatilag mindenki így van vele. Ha pedig a mezőny 80 százalékánál fennáll ez a probléma, akkor a gumiszállítónak el kellene gondolkodnia!”

Az olasz gyártó motorsportfőnöke, Paul Hembery reagált is Schumacher vádjaira, szerinte mások nagyon is jól tudták kezelni az abroncsaikat Bahreinben.

“Csalódottan látom, hogy épp egy olyan tapasztalt pilóta nyilatkozik ilyet, mint Michael! Másoknak semmi gondja nem volt a gumik kezelésével. A téli teszteken még ő is arról beszélt, hogy elégedett a gumikkal, mostanra úgy tűnik, meggondolta magát.”