F1: Ecclestone biztos a Francia Nagydíjban 1
F1: Ecclestone biztos a Francia Nagydíjban 2

F1: Ecclestone biztos a Francia Nagydíjban

F1: Ecclestone biztos a Francia Nagydíjban 5
F1: Ecclestone biztos a Francia Nagydíjban 6
Fotó megosztása:
Az F1 mindenható ura tegnap jelentette be, hogy a Franciaország versenynaptárba való visszakerülése gyakorlatilag biztossá vált. Ecclestone úgy nyilatkozott a L’Equipe című francia napilapnak, hogy már megegyezett David Douillet sportminiszterrel a versenyrendezési díjról, bár még akad egy-két tisztázandó dolog.

“Igen, megkötöttük az üzletet. Kedden az irodámban megegyeztünk a pénzügyi kérdésekről David Doulliet-vel. Még tárgyalunk egy-két pénzügyi részletről, alkudozunk, de nincs kétségem afelől, hogy az egyezség létre fog jönni.”

A Francia Nagydíj felélesztése tavaly nyár óta van napirenden, a miniszterelnök, Francois Fillon akkor vette személyesen kézbe az ügyet. A 2013-tól elvileg a Belga Nagydíjjal évi váltásban rendezendő francia futamot a dél-franciaországi Paul Ricard pályán tartanák.

A francia versennyel kapcsolatban felvetődött ugyan, hogy a politikai széljárás fordulása befolyásolhatja az ügyet, hiszen Nicolas Sarkozy elnök és vele miniszterelnöke, Fillon is távozhat – az elnökválasztás tegnap tartott első fordulója is erre utal, hiszen a szocialista jelölt, Fracois Hollande nem sokkal, de Sarkozy előtt jár -, azonban Ecclestone hangsúlyozta, hogy szerinte a politika nem befolyásol majd semmit. “Akárhogy is alakul, engem nem érdekel. Helyi ügy, minket nem érint” – mondta a valószínűnek látszó hatalomváltásról.