F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 1
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 2

F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát?

F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 27
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 28
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 29
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 30
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 31
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 32
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 33
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 34
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 35
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 36
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 37
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 38
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 39
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 40
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 41
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 42
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 43
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 44
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 45
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 46
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 47
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 48
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 49
F1: Láthatatlansággal büntették a Force Indiát? 50
Fotó megosztása:
Szerda este, miután a Force India csapat megérkezett Bahreinbe, a szerelői máris belekeveredtek egy összecsapásba, amikor ugyanis az autójuk mellett egy Molotov-koktél landolt. Az incidenst megélő négy Force Indiá-s folytatta a munkáját, de a csapat két másik tagja úgy döntött, hogy nem kíván kockáztatni, ezért hazautaztak Nagy-Britanniába.

A csapat a szerdai rossz élményei után úgy döntött, hogy a pénteki második szabadedzést kihagyja, így a csapattagok még sötétedés előtt tudtak távozni a pályáról. Az alakulat ugyan hangsúlyozta, hogy bíznak a Bahreini Nagydíj biztonságában, de a különutasságuk azért mégiscsak aláásta valamennyire a hivatalos kincstári álláspontot.

Az időmérő közvetítése után a Twittteren rögtön körbe is szaladt egy összeesküvés-elmélet, amelyet még tekintélyes F1-es újságírók is komolyan vettek. Eszerint a Force India magánakcióját Bernie Ecclestone cseppet sem díjazta, ezért a rendező utasítást kaphatott, hogy az indiai csapat az időmérőn ne tűnjön fel a közvetítésben, ezzel súlyos veszteséget okozva a csapat szponzorainak.

Tegyük hozzá, hogy bár a silverstone-i alakulat egészen a Q3-ig jutott ma, mutogatni nehéz lett volna az autót, ugyanis Paul di Resta már nem is ment mért kört az utolsó szakaszban.

Az ügy akkora lendületet kapott, hogy maga Ecclestone is cáfolni kényszerült: “Nem, semmi ilyesmi nincs! Meg is kértem a tévéseket, hogy nézzenek utána. Két másik pilótát sem mutattak. Egyszerű ez, arra kíváncsiak, kié lesz a pole, az senkit nem érdekel, hogy valaki 9. vagy 11., kivéve azokat, akik konkrétan azt a csapatot figyelik” – magyarázta ártatlanságát az F1 ura.

A láthatatlanság ellenére bízik benne a csapat, hogy holnap sikerül magukra irányítaniuk a figyelmet egy-egy jó eredménnyel. A vasárnap a tizedik helyről induló di Resta így nyilatkozott:
“Nagyon elégedett vagyok a mai időmérős teljesítményünkkel. Mivel tegnap csak az egyik edzésen vettünk részt, nem volt könnyű mindent elvégezni, de a csapatnak így is sikerült felkészítenie az autót az időmérőre. Futottam egy nagyon jó időt a Q2-ben, amikor csupán 3 tizeddel maradtam el a leggyorsabb időtől, de stratégiai okból úgy döntöttünk, hogy a Q3-ban inkább spórolunk a gumival, így nem is futottunk mért kört. Remélem, hogy ez jó döntésnek bizonyul, és holnap egy erős futamot tudhatunk majd a hátunk mögött!”