F1: Alonso a kilencedik helynek is örül 2 A Ferrarinál már rögtön a Kínai Nagydíj után hangoztatták, hogy Bahreinben nem lesznek versenyképesek, és a csapat “állta is a szavát”. A Baherini Nagydíj időmérőjén Felipe Massa a 14. lett, míg Fernando Alonso ugyan elverekedte magát a Q3-ig, de ott már nem lépett a pályára, nem lett volna értelme.

“Ma valahova a 8. és a 12. hely közé volt jó az autó, szóval a 9. rajthely pontosan illik a teljesítményünkhöz. Tekintetbe véve, hogy az autónknak mennyire nem fekszik a pálya jellege, őszintén szólva nem is ment olyan rosszul eddig a hétvége. Ahhoz, hogy esélyünk legyen a Q3-ba jutásra, mindhárom szett lágy gumit el kellett használni, így a kvalifikáció utolsó szakaszára már nem maradt” – magyarázta a spanyol.

“Nem lett volna értelme használt gumin mért kört menni, csak annyit értünk volna el vele, hogy már jó pár körös abronccsal kelljen holnap rajtolni. Így viszont szabadon választhatunk a közepes és a lágy keverék között a futam előtt, amely pedig nagyon igénybe veszi majd a gumikat.”

Alonso bízik benne, hogy az autó szokásához híven erősebb lesz a versenyen, mint szombat délután és pár helyet talál előreléphet.

“Eddig vasárnaponként mindig egy kicsit jobban mentünk, mint szombaton, reméljük, hogy Bahreinben is ez lesz a helyzet! Holnap a lehető legjobban kell bánni a gumikkal, és a legtöbbet kell kihoznunk abból, hogy van három szett friss közepes keverékünk. A rajt is fontos lesz, jó lenne rögtön pár helyet nyerni, hiszen számunkra cseppet sem könnyű az előzés. Hogy m a cél? A pontszerzés, a hatodik-hetedik hely környékén. Tudom, hogy ez nem valami fényes, de ezzel az autóval ennyit tudunk.”