Bahreinben sem szorult ki a Q3-ból a Sauber, de ezúttal csak Sergio Perez jutott be a top10-be, Kobajasi Kamuinak a 12. helyről kell indulnia. A mexikói elégedett, de nem vár csodát. “Nagyon jól sikerült kvalifikáción vagyunk túl, a csapat remek munkát végzett” – mondta Perez.

“Az eredmény sokkal jobb annál, mint amire a szabadedzés után számítottunk, maximálisan ki tudtuk használni az autóban rejlő potenciált. A rajt után jó lenne javítani néhány pozíciót, aztán meglátjuk, hogyan alakul a verseny. Mindenkinek nehéz lesz a gumik miatt. Ezúttal a dobogó nem tűnik elérhetőnek, ez a pálya nem könnyű számunkra. De pontokért megyünk.”

Kobajasi hiba miatt maradt le a Q3-ról. “Az utolsó szett új gumin jól ment az autó, javítottam is a pálya elején, de a 11-es kanyarban hibáztam” – nyilatkozta Kobajasi. “Néhány tizedet hagytam ott. Összességében sokkal jobbak voltunk, mint a délelőtti szabadedzésen, visszatértünk a tegnapi beállításokhoz és ez volt a jó döntés.”

“Ez a pálya kedvez az előzéseknek, de fontos a jó végsebesség is az egyenesekben. Remélem, jó eredményt érünk el holnap.”