F1: A Mercedes sem tudja, győzhet-e újra 2 A Mercedes AMG két idény és két pocsékul sikerült 2012-es futam után a Kínai Nagydíjon a csúcsra ért. A csapat pilótái az első sorból rajtoltak a versenyen, és bár Michael Schumacher egy bokszutcai hiba miatt kiesett, Nico Rosberg hibátlan versenyzéssel vitte körbe az ezüst nyilat, hogy megszerezze maga és a Mercedes újkori F1-es történetének első győzelmét.

A siker ellenére a csapatfőnök, Ross Brawn igen óvatos a jövőt illetően, nem meri azt állítani, hogy ezután rendszeresen a dobogó legfelső fokát célozhatják majd.

“Nehéz ezt megmondani a gumik érzékenysége miatt. Vajon mindenki más csinálta rosszul és mi csináltuk jól Sanghajban? Vagy mindenki jól csinálta és az eredmény tényleg az igazi formánkat mutatja? Nem tudom.  De az, hogy az első két futamon is erősek voltunk a kvalifikáción, bizakodásra ad okot, de most egyszerűen összejött a tökéletes verseny és azt hiszem, másoknak nem egészen. De a lehető legtöbb futamon tökéletesen kellene szerepelnünk!” – mondta.

Mercedes-Benz motorsportfőnöke, Norbert Haug szintén visszafogottan válaszolt, amikor arról kérdezték, jön-e még több győzelem idén:

“Nem fogok irreális dolgot válaszolni. Nem vagyunk favoritok, de nem is vagyunk elveszve. Az első két futam után még ezt sem sokan mondták volna rólunk. Megvannak a saját elvárásaink, a csapat pedig igyekszik megfelelni. Győztek már korábban és remélhetőleg győznek majd újra!”

Haug ezzel együtt már csak azért is örül a saját győzelmüknek, mert ez egy igazán izgalmas idényt ígér.

“Azt hiszem, ez minden idők egyik legjobb és legszorosabb küzdelmet hozó Forma-1-es szezonja lehet. Ettől pedig a mi győzelmünk is még különlegesebb. A Q2-ben a címvédő bajnok (Vettel) alig több mint háromtizeddel volt csak lassabb a leggyorsabb autónál és mégis csak a 11. helyről rajtolt. Rosberg a pole-ból kezdett, Vettel a top10-en kívül, ez mutatja, mekkora meglepetésekre képes a Forma-1!”