Kiválóan szerepelt a Sauber a Kínai Nagydíj időmérő edzésén, Lewis Hamilton büntetése miatt Kobajasi Kamui a harmadik helyről indulhatott. Sergio Perez is ott volt az első tízben, ehhez képest a sepangi meglepetéscsapat mindössze egyetlen pontot szerzett a rajtnál csúnyán beragadó Kobajasi révén.

Ha az eredménynek nem is túlságosan, a verseny leggyorsabb körének örülhetett Kobajasi, ezzel történelmet írt: utoljára 8197 nappal ezelőtt futott versenyen leggyorsabb kört japán pilóta, Nakadzsima Szatoru az 1989-es adelaide-i futamon volt a legjobb.

“Az időmérő után természetesen csalódás a versenyen elért eredményünk” – mondta a tizedik helyen zárt Kobajasi, aki egy hellyel mögötte végzett csapattársával szemben nem kétszer, hanem háromszor cserélt kereket. “Nem igazán tudom, mi történt a rajtnál, az autóm nem mozdult, azonnal pozíciókat veszítettem.”

“Aztán a verseny legnagyobb részét forgalomban töltöttem, a második kerékcserével meg elkéstünk, teljesen tropák voltak a gumik. Általában rosszabb időmérő után magunkra találunk a versenyen, most fordítva történt. Azt bebizonyítottuk, hogy versenyen és időmérőn is gyorsak vagyunk, legközelebb mindent össze kell raknunk.”

Sergio Perez is csalódottan értékelt. “Muszáj azt mondanom, hogy csalódott vagyok” – így Perez. “Jól rajoltam, az első etapban úgy tűnt, a kedvem szerint alakulhatnak a dolgok. Amint megkaptam a közepes keveréket, a 17. körtől teljesítményt veszítettem. Talán nekem is jobban kedvezett volna a háromkiállásos taktika, de ezt előre nem lehetett tudni. A kiállások is jók voltak, de az újraindulásnál mindkét alkalommal időt veszítettem, mert volt egy kis problémánk a kuplunggal. Ilyen a versenyzés, legközelebb jobbak leszünk.”