F1: Ennyire jó a Ferrari 1
F1: Ennyire jó a Ferrari 2

F1: Ennyire jó a Ferrari

F1: Ennyire jó a Ferrari 30
F1: Ennyire jó a Ferrari 31
F1: Ennyire jó a Ferrari 32
F1: Ennyire jó a Ferrari 33
F1: Ennyire jó a Ferrari 34
F1: Ennyire jó a Ferrari 35
F1: Ennyire jó a Ferrari 36
F1: Ennyire jó a Ferrari 37
F1: Ennyire jó a Ferrari 38
F1: Ennyire jó a Ferrari 39
F1: Ennyire jó a Ferrari 40
F1: Ennyire jó a Ferrari 41
F1: Ennyire jó a Ferrari 42
F1: Ennyire jó a Ferrari 43
F1: Ennyire jó a Ferrari 44
F1: Ennyire jó a Ferrari 45
F1: Ennyire jó a Ferrari 46
F1: Ennyire jó a Ferrari 47
F1: Ennyire jó a Ferrari 48
F1: Ennyire jó a Ferrari 49
F1: Ennyire jó a Ferrari 50
F1: Ennyire jó a Ferrari 51
F1: Ennyire jó a Ferrari 52
F1: Ennyire jó a Ferrari 53
F1: Ennyire jó a Ferrari 54
F1: Ennyire jó a Ferrari 55
F1: Ennyire jó a Ferrari 56
Fotó megosztása:
F1: Ennyire jó a Ferrari 57 A Ferrarinál rögtön a malajziai győzelem után igyekeztek hangsúlyozni, hogy Sepang anomália volt, és az autó ennél jóval versenyképtelenebb. A Kínai Nagydíjra a 10. hely környéki eredményeket jósoltak, és ezt mind az időmérő, mind a vasárnap délutáni futam visszaigazolta, Fernando Alonso a 9. rajthelyét egy 9. pozícióra “váltotta” a kockás zászlónál.

A spanyol a verseny után elmondta, hogy a sanghaji eredmény tükrözi igazán, hogy mennyi van az F2012-esben, bár azt is hozzátette, hogy szerencsésebb körülmények között előrébb is végezhetett volna.

“Valószínűleg a mostani a legreálisabb helyezés, nem Ausztrália és főként nem Malajzia volt az. De meggyőződésem, hogy forgalom nélkül, egy kicsit nagyobb térben gyorsabbak is lehettünk volna, egyetlen tiszta köröm sem volt ma. Szóval szerintem egy kicsit előrébb, legalábbis szeretném azt hinni, hogy a Williamsek és Grosjean előtt is beérhettem volna (a 6. helyen)” – mondta.

A kétszeres bajnok arra figyelmeztetett, hogy a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon még a mostaninál is kevesebbet szabad várni a Ferraritól.

“A jövő héten jön Bahrein, ami elvileg az eddigi legrosszabb futamunk lehet majd. Az autónknak gyenge a végsebessége és a tapadása, Bahrein pedig pont a végsebességről és a tapadásról szól, szóval azt hiszem, az eddigieknél is nehezebb hétvégénk lesz.”

“Utána már javulni fogunk Barcelonára, de csak három-négytizedet. A legtöbb csapat ennyit gyorsul az európai szakasz kezdetére. Ha sikerülne öt-hattizedet gyorsulni, míg a többiek csak négyet hoznak, akkor hozhatunk be kettőt” – magyarázta a kilátásokat.

Alonso a 9. hellyel két pontot gyűjtött, míg csapattársa, Felipe Massa a sanghaji 13. helyével továbbra is nulla ponttal áll az évben. A brazil számára ez ugyan nem fest túl jól, de érdemes megjegyezni, hogy Massa ezen a hétvégén messze nem volt úgy lemaradva Alonsótól, mint korábban, talán tényleg javult valamennyit, összeszedte magát.