Kitartott a Sauber lendülete a Kínai Nagydíjra is, Kobajasi Kamui és Sergio Perez is bejutott a Q3-ba Sanghajban. Kobajasi egészen a negyedik helyig jutott, ami azt jelenti, hogy Lewis Hamilton büntetése miatt a harmadik kockából indulhat.

“Nagyszerű volt!” – lelkendezett a japán pilóta az autóból kiszállva. “A csapat remek autót épített, nagyon elégedett vagyok a hétvégével. A harmadik hely több mint elég, egyáltalán nem számítottunk erre. Remélem, hogy ott leszek a dobogón, tartanunk kell a Mercedest, ez a célom. A rajt a legveszélyesebb pont, oda kell majd figyelnem.”

“Mondogatjuk egy ideje, hogy javítanunk kell az időmérős teljesítményünkön, hát a mai elég nagy fejlődés volt. Azért nem vagyok álmodozó, a lényeg, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyi lehetséges. Erős autónk van, általában a gumikkal is jól bánik, magabiztosan vághatunk neki a versenynek.”

Sergio Perez nem tudott beleszólni az élmezőny csatájába, a nyolcadik helyről rajtolhat. “Ez egy kiváló időmérős eredmény a csapat számára” – mondta Perez. “Személy szerint többet reméltem a nyolcadik helynél: a korábbi próbálkozások nagyon ígéretesek voltak, az utolsó körömben, friss lágy gumikon azonban hirtelen alulkormányozottá vált az autó. Nem tudom, mi okozta ezt. Kemény verseny vár ránk holnap, igyekszem a maximumot nyújtani.”