F1: Schumacher a csúcson Kínában 1
F1: Schumacher a csúcson Kínában 2

F1: Schumacher a csúcson Kínában

F1: Schumacher a csúcson Kínában 28
F1: Schumacher a csúcson Kínában 29
F1: Schumacher a csúcson Kínában 30
F1: Schumacher a csúcson Kínában 31
F1: Schumacher a csúcson Kínában 32
F1: Schumacher a csúcson Kínában 33
F1: Schumacher a csúcson Kínában 34
F1: Schumacher a csúcson Kínában 35
F1: Schumacher a csúcson Kínában 36
F1: Schumacher a csúcson Kínában 37
F1: Schumacher a csúcson Kínában 38
F1: Schumacher a csúcson Kínában 39
F1: Schumacher a csúcson Kínában 40
F1: Schumacher a csúcson Kínában 41
F1: Schumacher a csúcson Kínában 42
F1: Schumacher a csúcson Kínában 43
F1: Schumacher a csúcson Kínában 44
F1: Schumacher a csúcson Kínában 45
F1: Schumacher a csúcson Kínában 46
F1: Schumacher a csúcson Kínában 47
F1: Schumacher a csúcson Kínában 48
F1: Schumacher a csúcson Kínában 49
F1: Schumacher a csúcson Kínában 50
F1: Schumacher a csúcson Kínában 51
F1: Schumacher a csúcson Kínában 52
Fotó megosztása:
F1: Schumacher a csúcson Kínában 53 A Kínai Nagydíj második szabadedzését megkímélte az eső, de az idő továbbra is igen hűvös volt a sanghaji pályán, a szürke ég alatt a levegő és az aszfalt felülete is 14-15 Celsius fokos volt.

A leggyorsabb Michael Schumacher volt, az utolsó F1-es győzelmét itt arató hétszeres bajnok egyedüliként húzta be az autót az 1:36-os köridő alá. A veterán a délelőtti leggyorsabb Lewis Hamilton és a címvédő Sebastian Vettelt előzte meg, mindketten kéttized alatti hátránnyal végeztek mögötte. Míg Schumacher és Hamilton szemmel láthatóan gyorsan fel tudta melegíteni a gyors körökhöz használt lágy abroncsait, a Red Bullnak ehhez több kör kellett.

Az első három mögött a csapattársaik sorakoztak, igaz, már komolyabb lemaradásokkal, a top10-be pedig még befért a sauberes Kobajasi Kamui, mindkét Force India és Fernando Alonso a Ferrarival.

Az edzés igen nehéz volt, gyakorlatilag nem is akadt pilóta, aki ne fékezte volna el magát valahol, állandóan füstöltek és kockásodtak a gumik, minden csapat küszködött a jelenséggel.

Viszonylag komolyan panaszkodott az autóra Jenson Button, Felipe Massa és Kimi Räikkönen sanghaji nehézségei is folytatódtak, a csapatnál kerek perec kimondták, hogy valami nem stimmel az autóval, a finnt ki sem küldték hosszabb etapra.

A legaggasztóbb mindképp a Marussia számára volt a délután, Timo Glock az edzés felénél igen furcsa balesetet szenvedett. A német a célegyenes végi féktávon dobta el az autót, a gumifalban kötött ki úgy, hogy a fekete-piros járgány már a kitörés pillanatában bármilyen nyilvánvaló ok nélkül “ledobta” a teljes orrkúpját, amely aztán az autóval párhuzamosan, de önállóan szánkázott végig a kavicságyon. Glocknak nem esett baja, de a csapatnál lesz min gondolkodni.

A Kínai Nagydíj szombaton a harmadik szabadedzéssel és a kvalifikációval folytatódik, az időmérő edzés magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődik.

Kínai Nagydíj, 2. szabadedzés, Sanghaj, 2012.04.13.