Próbál magára találni a Red Bull, ennek érdekében a Kínai Nagydíj szabadedzéseit kísérletezésre használja majd. Adrian Newey technikai igazgató szerint különböző specifikációjú autót kap Sebastian Vettel és Mark Webber. “Eddig jó versenytempót mutattunk, de tudjuk, hogy az időmérőkön tennünk kell egy lépést előre” – mondta Newey.

“Annak érdekében, hogy pontosan ki tudjuk elemezni a legújabb fejlesztéseink hatását, két különböző specifikációjú autóval veszünk részt a pénteki szabadedzéseken. Pilótáink visszajelzései alapján Mark a Malajziában használt beállítások továbbfejlesztett változatát, míg Sebastian előszezoni specifikációt használ majd. Ezt követően összehasonlítjuk az eredményeket.”

Vettel erős sanghaji szereplésben bízik. “Méretei miatt a kínai pálya különleges” – nyilatkozta Vettel. “A széles pályán elég a hely az előzéshez, a bukóterek is nagyok, sőt még a máshol szűk bokszutca is tágas. Volt néhány jó versenyem itt a múltban: 2009-ben is nagyszerű eredményt értünk el, amikor a csapat első győzelmét arattuk. Remélhetőleg erősek leszünk és szerzünk néhány pontot.”

Csapattársához hasonlóan Webber is kedveli a kínai pályát. “Sanghajban többször is jól szerepeltem” – így Webber. “Noha győznöm még nem sikerült, néhány emlékezetes dobogó már összejött, például a 2009-es, extrém esős versenyen, amikor a 18. helyről indulva lettem harmadik. Izgalmas versenyt várok idén is, de szeretnék sokkal jobb pozícióból indulni. Kínában alapvetően hűvös az idő, vagyis nagyon más, mint Malajziában. Érdekes lesz látni, hogy a hosszú egyenesekben hogyan alakulnak a végsebességek, hogyan hatnak ezek a szakaszok a csapatok erősségeire és gyengéire.”