Önálló története legjobb eredményét érte el a Maláj Nagydíjon a Sauber, Sergio Perez a második helyet szerezte meg és ha kicsit rutinosabb, akár első is lehetett volna. A Sauber sokat nyert azzal Sepangban, hogy minden gumikeveréken jó volt az autó, ebből akár Sanghajban is kisülhet egy jó eredmény.

“Mindig jól érzem magam ezen a futamon” – nyilatkozta Kobajasi Kamui. “Nagyon kedvelem a pályát gyors kanyarjai miatt és azért is, mert fekszik az autónknak. A tavalyi verseny jó móka volt, úgy szereztem pontot, hogy a 13. helyről rajtoltam. A pálya hőmérséklete valószínűleg alacsonyabb lesz, mint Malajziában volt, ez kedvezhet nekünk és a gumiknak. Meglátjuk, milyen a helyzet, amikor már ott leszünk.”

“Akármi is történjen, pozitív hangulatban utazom Kínába, érdekes lesz látni, hogy a rövid szünetben ki, milyen frissítéseket készített az autókhoz. Személy szerint kihasználtam a szabadnapokat és extra edzéseket tartottam Japánban.”

Kobajasihoz hasonlóan Perez is nagyon várja a futamot. “Élveztem a malajziai verseny utáni szünetet, bár az első napok nagyon pörgősen teltek Mexikóban” – mondta a sepangi hős. “Nagyszerű volt a fogadtatás Guadalajarában, nagyon örültem, hogy otthon találkozhattam a családommal és barátaimmal. Sokat gondolkoztam azon, hogyan tudnánk javulni és az edzéseket is folytattam. Mindannyiunknak lehajtott fejjel, keményen kell dolgoznia.”

“Versenyképes lehet az autónk és ebből a lehető legtöbbet kell kihoznunk. Tavaly jól indult a versenyem Sanghajban, de később koccantam néhány másik autóval és emiatt megbüntettek. A nagy tempójú kanyarok kedvezhetnek az autónknak, különösen kedvelem az egyes kanyart, amely hosszú és nehéz. A hosszú egyenesben nem lesz könnyű dolgunk, de az elérhető maximumra törekszünk.”

Kicsit sem látszott ugyan, de Giampaolo Dall’Ara vezető pályamérnök szerint Malajziában voltak gondjai a gumikopással a Saubernek. “Kínában nem számítunk hasonló nehézségekre, mert az aszfalt sima és összességében kevesebb gyors kanyar van” – fogalmazott Dall’Ara, aki szerint a Sauber nagyon versenyképes lehet Sanghajban.