A Ferrari radikálisan új megközelítésben tervezett idei autója, az F2012-es finoman szólva sem váltotta be a reményeket. Fernando Alonso ugyan kifacsart belőle egy 5. helyet és egy meglepetésgyőzelmet, de mindenki tényként kezeli, hogy az autó gyenge, igen komoly fejlesztések kellenek ahhoz, hogy valóban versenyképes legyen.

Jó ideje hallani arról, hogy Maranellóban egy B változaton dolgoznak, most az olasz Autosprint ezt azzal részlettel fejelte meg, hogy értesüléseik szerint a Ferrari a Sauber C31-esének lemásolására készül.

Bár a 2012-es szabályok már kizárják a tavaly alkalmazott ún. befújt diffúzorok használatát, de a csapatok a télen igyekeztek azért a kipufogó aerodinamikai hatásából minél többet megtartani, az egyik legjobb megoldás pedig a Sauberé lett, még a Red Bullnál is átvettek belőle néhány ötletet.

Az Autosprint szerint a Ferrari ennél is tovább megy, gyakorlatilag a svájci autó teljes hátsó kialakítását – a kipufogót, a sebességváltót és a felfüggesztés konfigurációját is -, valamint az oldaldobozát is lemásolják, az olasz lap egyenesen “Ferraubernek” becézi a készülő új verziót.

A hátsó rész kialakításának átvételét könnyíti, hogy a gyári csapathoz hasonlóan a Sauber autójában is a Ferrari motorja és sebességváltója dolgozik az alkatrészek ismertek.

“Semmi kétség, a Sauber gyorsabb volt nálunk” – mondta Fernando Alonso még Maláj Nagydíj után, amikor Sergio Perez kis híján elkapta a végül azért győzni tudó spanyolt.