A Mercedes 1990-es években működtetett junior programja olyan tehetségeket termelt ki, mint Heinz-Harald Frenzten, Karl Wendlinger és egy bizonyos Michael Schumacher.

A németek most újra elindították tehetségkutató programjukat, a csapatnak jelenleg három tagja van. Mindannyian a német túraautó-bajnokságban vezetik a Mercedes AMG C kupét.

Roberto Merhi a Forma-3 Euro Series aktuális bajnoka, Christian Vietoris korábban nyert futamot a GP2-ben. A legismertebb tag talán a Renault World Series-győztes Robert Wickens, aki tesztpilótaként vezetett már F1-es autót.

“Tisztán emlékszem karrierem első állomásaira, és hogy mennyit jelentett nekem a Mercedes-Benz Junior Team, a pályán és azon kívül egyaránt” – mondta Schumacher. “Megtanultam, hogyan kell együtt dolgozni a mérnökökkel és segített a médiával való profi kapcsolat kiépítésében.”

“A Mercedes-Benznél hagyománya van a tehetségkutatásnak és a holnap sztárjai felkutatásának” – fogalmazott Norbert Haug, a Mercedes sportfőnöke. “Idén három tehetséges huszonévesünk lesz, akik megpróbálnak kihozni mindent ebből a lehetőségből. Sokat kell tanulniuk, de ez nem okozhat számukra problémát.”