A múlt csütörtökön felröppent, hogy pénteken a francia miniszterelnök, Francois Fillon a Paul Ricard pályán bejelentheti a Francia Nagydíj 2013-as visszatérését. A nagy bejelentés végül elmaradt, de a motorsportrajongóként ismert Fillon pénteken valóban járt a pályán és megerősítette, hogy a futam újjáélesztése a célegyenesben jár.

“Dolgozunk rajta, hogy kétévente versenyt rendezzünk Le Castellet-ben (a Paul Ricard helyszínén). Az elképzelést a Forma-1 vezetői is támogatják, de a futam időpontjának kitűzése nem az én dolgom” – mondta a kormányfő.

A tervek szerint a versenynaptárból 2008 óta hiányzó Francia Nagydíj 2013-tól a Belga Nagydíjjal éves váltásban kerülne megrendezésre. A Le Parisien úgy tudja, hogy ebben a felállásban a versenyrendezési díj is igen kedvező, 20 millió euró alatti összeg lehetne. Fillon a pénzügyi hátteret illetően így nyilatkozott:

“A Forma-1-es szervezők ajánlata elég kedvező, de még dolgozunk azon, hogy ejthessük az ‘elég’ kitételt. Még van egy kétmilliós eltérés. A francia állam beszáll a rendezési költségbe, de többet nem fogunk ajánlani.”