Jenson Button 2000-ben, Fernando Alonso 2001-ben kezdte Forma-1-es pályafutását, a két egykori fiatal reménység azóta bajnok lett, a mezőny legjobbjai közé emelkedett.

A két versenyző ugyan 2002-ben a Renault-nál egymás csapattársa volt abban az értelemben, hogy a spanyol tesztpilóta volt az alakulatnál, de a pályára sosem léptek ugyanolyan autóval versenyen, a 2003-ra Buttont elküldték, az ő helyét kapta Alonso.

Button egy friss interjúban elárulta, hogy elvi szinten nagyon szeretne a korábbinál teljesebb munkakapcsolatot is – ha Lewis Hamilton nem lenne mellette, akkor Alonsót választaná csapattársául.  

“Lewis iszonyú gyors, ezt mindig láthatjuk, izgalmas, hogy ilyen csapattársam van. Néha elég húzós, de máskor igazán nagyszerű, komoly kihívás, élvezem ezt” – kezdte az angol.

“De ha Lewis mondjuk nem lenne a Forma-1-ben, én izgalmasnak tartanám, ha Fernando lenne a csapattársam. Hihetetlenül tehetséges, kétszeres bajnok, gyors. Hogy ő-e a leggyorsabb az F1-ben? Talán nem, és valószínűleg ő is ezt mondaná, ellenben nagyon intelligens.”

“Bizonyos értelemben hasonlítunk egymásra, másrészt persze egyáltalán nem. De az egyik közös jellemzőnk az, hogy szeretünk csapatot építeni magunk köré. Szükségünk van az ilyen támogatásra ahhoz, hogy hozzuk az eredményeket” – magyarázta Button, aki az elmúlt két évben Alonsóhoz hasonlóan “befészkelte” magát a saját csapatánál.

“Szóval igen, izgalmas lenne vele dolgozni, együttműködni, miközben ellenfelek is lennénk – mert biztosan azok lennénk!” – összegezte.

Button és Alonso párosának összeállása persze szinte kizárt, hiszen a 32 éves angol legalább 2014-ig marad a McLarennél, a 30 éves spanyol pedig 2016-ig le van kötve a Ferrarinál, emellett mindketten utaltak már rá, hogy az F1-es karrierjük hátralevő részében nem terveznek csapatváltást.