Michael Schumacher jövőjével kapcsolatban folyamatosak a pletykák, bár egyelőre a hétszeres világbajnok sem tudja, hogy mit szeretne kezdeni magával szerződésének év végén esedékes lejárata után. Pletykák szerint a Mercedes hosszabbítást ajánlott a németnek 2013-ra és 2014-re, de még nem adott végleges választ.

“Jelen pillanatban nincs aláírt szerződés, de nyitottak vagyunk” – mondta Ross Brawn a Daily Star című lapnak. A Mercedest irányító Daimler elnökének, Dieter Zetschének nem lenne kifogása Schumacher maradása ellen. “Még mindig az autóversenyzés egyik ikonja” – fogalmazott Zetsche.

“Ha a teljesítménye és akarata is megvan, akkor a folytatás egy abszolút vonzó és elképzelhető lehetőség lenne. Valamikor az idény közben leülünk és meglátjuk, mire jutunk.”

Az 1980-as világbajnok Alan Jones szerint a Mercedesnek már csak anyagi okok miatt is megérné megtartani Schumachert. “Ha tízmilliót fizetnek neki, valószínű, hogy legalább húszat hoz, csak azért, mert ő Schumacher” – nyilatkozta az ausztrál pilóta.