Számos F1-es szereplő figyelmeztette márt többször is a 2008-as világbajnokot, hogy ideje lenne leegyszerűsítenie az életét és jó emberekkel körülvennie magát, ha legalább még egy világbajnoki címet akar szerezni.

A Sky Sports szakértője, Martin Brundle is ezt a nézetet vallja, meggyőződése, hogy Lewis Hamiltonnak ideje rendet raknia maga körül. A brit szerint amíg a pilóta nem rendezi a magánéletét, addig a pályán sem tud megfelelően teljesíteni.

“Ha Sebastian Vettelt szeretnéd legyőzni, akkor jobb, ha korán kelsz fel, és egész nap erre a célra összpontosítasz” – nyilatkozta a Daily Mailnek. “Nem hiszem, hogy Lewis ezt tenné. Nagyon nehéz időkön megy keresztül, de az egyetlen ember, aki tudna rajta segíteni, az ő maga. Tanulnia kéne Vetteltől, aki teljesen egyszerű életet él, ellenben vele. Az a legnagyobb probléma, hogy Hamilton nem tudja feladni a rapper haverokat, a végtelenül zavaros szerelmi életet és a hollywoodi életstílust.”

Az expilóta nem túlzott, amikor kiemelte Hamilton szerelmi életét, ugyanis úgy tűnik, a sztárpárocska újra együtt van. Októberben a hivatásuk összeegyeztethetetlenségére hivatkozva szakítottak az énekesnő Nicole Sherzingerrel, de nem bírták túl sokáig egymás nélkül, a téli szünetben többször bukkantak fel újra együtt.

A pihenőidőszakban előbb egy monacói luxushotelnél látták kéz a kézben a párt, később Los Angelesben ölelkeztek. Két hét múlva egy romantikus vacsora közben figyelték meg Lewist és Nicole-t, múlt csütörtökön pedig a francia Riviérán találkoztak, Scherzinger dublini és londoni koncertje között ugrott le, a pilóta a barcelonai tesztről érkezett.

Hamilton helyzetét mostanáig a menedzseri háttér sem könnyítette: 2010 elejéig az édesapja, Anthony Hamilton foglalkozott vele, de “szakítottak”, majd a mclarenes 2011-től XIX Entertainmenttel egyezett meg, amely elsősorban a sztárok futtatásáról és nem a kimondott sportmenedzsmentről ismert. Hamiltont a futamokra csupán egy összeköttető kísérte, aki nem volt alkalmas problémák kezelésére. A hibából okulva a cég vezetője, Simon Fuller 2012-re felkérte Mika Häkkinen exmenedzserét, Didier Cotont, hogy a jövőben támogassa a brit pilótát.

A szurkolók csak remélhetik, hogy Coton vissza tudja terelni Hamiltont a helyes útra, és a brit végre rájön, hogy a Forma-1-ben az a dicsőség, ha a győzelem miatt van a címlapon, nem pedig a magánélete kapcsán.