A Ferrari az elmúlt idények viszonylagos sikertelensége után 2012-re egy radikálisan új megközelítésben tervezett-épített autóval készült. Az olasz csapatnak fel is adta a leckét az F2012-es, az első két teszten folyamatosan csak “ismerkedtek” a modellel.

Fernando Alonso a fentiek ellenére nem ismeri el, hogy gond lenne, azt mondja, a sajtó fújta fel a Ferrari látszólagos rossz formáját.

“Nem aggódunk, és arról sincs szó, hogy látnánk a fényt az alagút végén. A sajtó hajlamos úgy beállítani, hogy a Ferrarinak rosszul alakul az előszezonja, vagy valami általunk nem ismert ok miatt az autó rossz” – mondta hétfőn egy szponzori rendezvényen.

“De a mi részünkről végig nyugodtak voltunk, módszeresen dolgoztunk. Az autó bonyolultsága egy kicsit megnehezítette a dolgokat, sőt az első kettő után még az utolsón is bőven lesz dolgunk. Az utolsó (múlt heti) napon is próbálgattunk még dolgokat, meggyőződésem, hogy némelyik izgalmas volt. Szóval szerintem Barcelona után jobban álltunk, mint Jerez (az első teszt) után. A második barcelonai teszt után pedig majd jobbak leszünk, mint az első után. Utána remélhetjük, hogy Ausztráliába már versenyképes autóval megyünk.”

“Szóval az autó már említett bonyolultsága miatt késésen kívül nincs más, nem láttuk meg a fényt az alagút végén, mert nem is volt alagút” – vitte végig a képet a spanyol.

Alonso érthetően továbbra sem tippel az erőviszonyokkal kapcsolatban, de a múlt alapján teljes mértékben bízik a csapatban.
 
“Nem tudom megmondani, hogy másodikak vagy kilencedikek vagyunk. A munka mostani állása szerint nehéz megmondani, hogy ki hol áll, csak spekulálni lehet. Feltehető, hogy a két év dominancia után a Red Bull nem fog búcsúzni a Q2-ben Ausztráliában. A McLaren, a Mercedes és a Ferrari sem lesz messze a győzelemtől, mindegyik nagyszerű csapat. De ezek csak feltételezések, reméljük, hogy így lesz és tényleg versenyben leszünk!”

“Minden teszt után csak ugyanazt mondhatjuk: a csapat jól dolgozik. A Ferrari az egyetlen csapat, amelyik mindig győzelemre képes autót adhat. Még az olyan viszonylag rossz évben, mint a tavalyi,  nyertünk egy futamot, tízszer végeztünk a dobogón. Ezt csak a Ferrari adhatja minden egyes évben. Ezért is bizakodunk mindannyian.”

Ugyan a Ferrarinál tavaly már nagyon fogadkoztak, hogy idén igazi megújulás és feltámadás következik, a kétszeres bajnok cáfolta, hogy különleges nyomás lenne most rajtuk.

“Egyértelmű, hogy évről évre nőnek az elvárások mind a Ferrari, mind az én irányomban, mert senki sem szeret másodikként végezni, nem lehet célunk a második hely. Szóval azt tényleg ott van, hogy minden évben a bajnokság megnyerése az elvárás, de ez is kell a Ferrarinak és élsportolóként nekem is. Fontos év lesz, igen, de a magunk által kitűzött célok miatt és nem azért, mert ennyi vagy annyi éve nem nyertünk címet.”