Felipe Massa 2008-ban ugyan majdnem világbajnok lett, de a 2009-es hungaroringi balesete utáni visszatérése óta nem szerepel túl fényesen. A brazil a 2008-as szezonzáró óta nem nyert futamot, tavaly még dobogóra sem állt a Ferrarival.

Massa 2006 óta versenyez a maranellói csapatnál, de szerződése 2012 végén lejár, a Ferrarinál pedig nem is titkolják, hogy az elmúlt két évben látott szereplés mellett nem fogják megtartani. A brazil is tudja ezt, de azt mondja, év közben nem gondol majd erre.

“Nem, egyáltalán nem” – mondta a csapat hivatalos oldalának. “Azzal indulok neki az idénynek, hogy igyekszem a legjobbat nyújtani, az autóban és azon kívül is, versenyképes akarok lenni, a legfőbb célokért, a győzelmekért akarok küzdeni.”

“Ha versenyzés közben máson jár az ember esze, akkor biztosan nem végez jó munkát” – tette hozzá.

Kérdés persze, hogy a Ferrari eddig nem villogó új autója mire lesz jó, lehet-e egyáltalán a győzelmekre hajtani vele:

“Készen állok a küzdelemre, de egyelőre lehetetlen megmondani, hogy állunk a többiekhez képest. Ez csak akkor derül majd ki, amikor mindannyian kevés üzemanyaggal, ugyanazokon a lágy gumikon megyünk majd, azaz a melbourne-i időmérőn.

“Beszélhet bárki bármit, úgyis meg kell várni, amíg mindenki ugyanolyan körülmények között megy, a szavak nem sokat számítanak addig. Persze látok erős csapatokat: elsősorban a Red Bullt, de vannak mások is, például a Sauber, a Force India és a Williams, már ha tesztidőket nézzük.”