Barcelonában ma fejeződik be a Forma-1-es csapatok második közös téli tesztje, a harmadik, egyben utolsó felkészülési menet jövő csütörtökön kezdődik ugyanott. A teszt az eredeti tervek szerint március 1-jétől 4-éig, azaz vasárnapig tartott volna, de mint kiderült, még hétfőn is folyik majd a munka a Circuit de Catalunyán.

A Ferrari úgy döntött, hogy egy nappal eltolja a harmadik tesztjét, csak jövő pénteken kezdik a négynapos sorozatot, a Red Bull pedig csatlakozott hozzájuk. Ez mindkét alakulatnak jó, hiszen a pályabérlési díj máris megfeleződik az utolsó, 5-ei napra.

“Úgy döntöttünk, a Ferrarival együtt inkább péntektől hétfőig tesztelünk a csütörtöktől vasárnapig tervezett helyett. Egyszerűen áttolunk egy napot. Logisztikai szempontból nekünk jobb így. Megkérdeztük a Ferrarit, hogy csatlakozhatunk-e, ők pedig igent mondtak. Ez teljesen szabályos, a keretek között maradunk. A Lotus is a saját útját járja, bár ők más okból” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Az angol a Lotus által külön kért és megkapott privát tesztnapra utalt – az enstone-iak a hibás kasztni miatt ugyanis kihagyták ezt a hetet, a terv szerint jövő hétfőn, 27-én tartanak majd privát tesztnapot Barcelonában.

A Caterham is módosított egy kicsit: a kiscsapat jövő hétfőn szintén tesztel, igaz nem a Forma-1-es pályán, hanem a Barcelona közelében lévő IDIADA tesztpályán, ahol “csak” egyenes vonalú aerodinamikai kísérleteket végeznek majd.