Ma délután lezárult a Forma-1-es csapatok idei második, egyben első barcelonai tesztsorozata. Az élen újra egy középcsapat, a Sauber zárt, Kobajasi Kamui hajszállal – 8 századdal – megjavította a williamses Pastor Maldonado csütörtöki legjobbját.

Érdemes megjegyezni, hogy a Williams és a Sauber idői természetesen nem azt jelentik, hogy ők küzdenek majd idén a bajnoki címért, egyértelmű, hogy a Red Bull, a McLaren, a Mercedes és talán a Ferrari sem akarta a csúcstempóját villogtatni.

Ahogy a korábbi napokon, a gyors körök most is szinte kivétel nélkül az ebédszünet előtt születtek, míg délután a csapatok hosszú etapos programokat teljesítettek. A munka szinte megállás nélkül folyt, mindenki gyűjtötte a kilométereket.

Kobajasi 145, a mercedeses Nico Rosberg 139, Maldonado 134 kört könyvelhetett el a nap végére, de a Force Indiás- Paul di Resta, a mclarenes Jenson Button és a ferraris Felipe Massa is 100 felett zárt. A legkevesebb kört a caterhames Heikk Kovalainen tette meg, de még a finn is több mint egy versenytávot (70 kört, egy Spanyol Nagydíj 66 kör) lenyomott úgy, hogy az autóját egy motorcsere miatt teljesen szét kellett szedni majd összerakni.

A  “porzó tankos” leállásokból ma kettő akadt, egyszer a Sauber, egyszer a McLaren “adta meg magát” a pályán, de délelőtt kicsúszás miatt is előkerült a piros zászló, di Resta a Campsa kanyart mérte el. Sem a pilóta, sem az autó nem sérült, később folytatni tudták a munkát.

A Marussiánál viszont egyáltalán nem folyt ma érdemi munka, pontosabban odakint az aszfaltcsíkon nem. Hiába jött volna jól egy harmadik gyakorlónap is az újonc Charles Picnek, a felfüggesztés helyszínen javíthatatlan hibája miatt a kiscsapat délutánra feladta, a francia egy kört sem tett meg.

A harmadik, egyben utolsó közös teszt jövő csütörtökön indul és a rá következő hétfőn zárul Barcelonában, bár ha minden jól megy, akkor a Lotus három nap múlva a már kijavított kasztnival privát tesztet tart a spanyol pályán, míg a Caterham egy másik helyszínen aerodinamikai tesztelést végez aznap.  

Teszt, Barcelona, 2012.02.24.

#PilótaCsapatIdő
 1. K. Kobajasi Sauber 1:22,312
 2. P. Maldonado Williams 1:22,561
 3. P. di Resta Force India 1:23,119
 4. J. Button McLaren 1:23,200
 5. F. Massa Ferrari 1:23,563
 6. M. Webber Red Bull 1:23,774
 7. J-E. Vergne Toro Rosso 1:23,792
 8. N. Rosberg Mercedes AMG 1:23,843
 9. H. Kovalainen Caterham F1 1:26,968