Jelzésértékű lehet, hogy a Williams szükségesnek tartotta egy mentor kinevezését két pilótája mellé. Pastor Maldonado és Bruno Senna instruálásáról Alexander Wurz gondoskodik idén, az osztrák már ezen a héten, a barcelonai teszten munkába áll.

Wurz az idei összes versenyre elkíséri a csapatot, hogy támaszt nyújtson a pilótáknak. Az osztrák nem először dolgozik a Williamsnél, 2006-ban a gárda tesztpilótája volt, majd 2007-re versenyzővé léptették elő. Nem ez az első hasonló kinevezés a Williamsnél, a kerékcseréknél dolgozó szerelők edzettségéről a többszörös olimpiai bajnok Michael Johnson gondoskodik majd.

“Ez egy nagyszerű kezdeményezés a Williams részéről, a lépés kiemeli, hogy a csapat mennyire komolyan dolgozik teljesítménye optimalizálásán” – fogalmazott Wurz. “Szerencsés vagyok, hogy 12 éves koromban, BMX-versenyzőként kezdődött, egy évtizedes F1-es korszakot is magában foglaló karrierem során oly’ sok tapasztalatot gyűjthettem. Élvezem, ha másoknak segíthetek abban, hogy kihozzák magukból a maximumot, alig várom, hogy szakértelmemmel támogathassam a Williams-istállót történetének ebben a fontos szakaszában.”