A motorsportrajongóként is ismert francia miniszterelnök, Francois Fillon tavaly nyáron döntött úgy, hogy több korábbi sikertelen projekt után állami vezénylettel élesztik újra az F1-ből 2008 után kiesett Francia Nagydíjat.

2011 második felében viszonylagos rendszerességgel érkeztek a pozitív hírek és január elejére elvileg már a 2013-ban visszatérő – a tervek szerint a Belga Nagydíjjal éves váltásban megrendezendő – futam időpontját is kijelölték.

Azóta csend van a projekt körül, de a francia sportminiszter, David Douillet egy friss interjúban igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a Francia Nagydíj ügye sínen van, nincs semmi gond, legalábbis a francia oldalról.

“A futam nem halt el. Három francia pilóta is van a Forma-1-ben, úgyhogy nagydíj is kell Franciaországnak. Ez az én dolgom. Franciaország a grand prix-versenyzés hazája” – mondta egy tévéinterjúban.

“Találkoztam Bernie Ecclestone-nal, és teljes mértékben benne van, hogy Belgiummal osztozzunk. Mozgásba hozta a helyi önkormányzatokat is, hogy támogassák a rendezvényt, bár a belga barátainktól még várjuk a részleteket. Még rendezni kell pár dolgot egy-két környékbeli településsel, de már a célegyenesben vagyunk” – tette hozzá.   

Az új Francia Nagydíj helyszínét hivatalosan még nem jelölték ki, de a fő esélyesnek a Marseille szomszédságában fekvő Paul Ricard pálya tűnik, igaz, a korábbi, az elhagyatottsága miatt népszerűtlen helyszín, Magny-Cours is képbe került nemrég, miután nagyszabású fejlesztési beruházásokról határoztak a környékén.