A Saubernél tavaly mutatkozott be, idén második szezonjára készül a mexikói tehetség, Sergio Perez. A svájci csapatnál őt és tartalékosként alkalmazott honfitársát, Esteban Gutierrezt a világ leggazdagabb embereként számon tartott mexikói Carlos Slim Helu támogatja a Telmex nevű cégén keresztül.

A 2011-ben szépen teljesítő Perez mögött a mexikói milliók mellett a Ferrari hátszele is ott van, hiszen a pilóta az olasz csapat utánpótlásprogramjának tagja és talán a fő esélyes arra, hogy a 2013-ban megkaphassa Felipe Massa helyét.

A már említett Slim fia, Carlos Slim Domit egy friss interjúban megerősítette, hogy a pakliban van Perez előléptetése, bár hangsúlyozta, hogy ehhez idén is kiválóan kell szerepelnie.

“A legfontosabb kihívás számára az idei szezon. Egy jó 2012-es szereplés a nagycsapatoknál is képbe hozhatja őt, de egy rossz év pont ellenkezőleg. Igaz, hogy két irányból is kapcsolódik a Ferrarihoz, hiszen ott a motor a Sauberben és az utánpótlásnak is tagja. De ez egy kemény sport, ahol az eredmények számítanak, úgyhogy később lesz világosabb a jövő” – mondta a spanyol AS-nek.

Slimet arról is is kérdezték, hogy gondolkodnak-e csapatvásárláson, hiszen a Sauberhez való érkezésük idején egyesek úgy gondolták, hogy tulajdonosként is beszállhatnak majd a svájciakhoz, míg pár hete az röppent fel, hogy a HRT-t vehetnék meg a mexikóiak.

“Nem hiszem. Mi úgy vagyunk vele, hogy a közvetett jelenlét lehetőséget ad arra, hogy szabadon eldönthessük, kivel is akarunk együttműködni, és ezen a stratégián nem változtatunk.”