Bár logisztikai szempontból számukra lenne a legegyszerűbb, hiszen a valenciai bázisról a “szomszédba”, Barcelonába kellene csak utazni, a HRT mégis kihagyja a jövő heti közös tesztet.

A kiscsapat ugyan ott volt Jerezben, Pedro de la Rosa és az újonnan összeállt stáb két napig dolgozott a régi autóval, gyakorolta a közös munkát, az eredeti tervek szerint pedig Barcelonába is mentek volna, most bejelentették, hogy mégsem lesznek ott.

A jövő heti tesztre már az új autóval érkeztek volna, azonban a 2012-es járgány hajszállal ugyan, de elhasalt a kötelező törésteszten, így inkább otthon maradnak, a 2011-es modellt már nem küldik a pályára, valószínűleg költségkímélési okokból.

Míg a HRT most nem megy a tesztre, a másik kiscsapat, a Marussia igen. Ahogy spanyol kollégáik, korábban a britek is az első barcelonai teszten szerették volna bevetni az új autót, de már jó ideje jelezték, hogy megcsúsztak a fejlesztéssel, így az MR01-es csak március 1-jén érkezik.

A Marussia tehát a jövő héten a régi autóval gyakorol, a fő cél az új gumikkal való ismerkedés és az újonc Charles Pic “melegítése” lesz.