Bár 2010-ben és 2011-ben is felmerült párszor, hogy a Red Bull Racing Mark Webbert csak második számú pilótának tekinti a saját nevelésű “csodagyerek”, Sebastian Vettel mellett, a tulajdonos, Dietrich Mateschitz hangsúlyozza, hogy az ausztrálnak ezután is ugyanolyan esélyeket biztosítanak majd, mint a kétszeres bajnok németnek.

“A hozzáállásunk nem változott, nincs csapatsorrend. Mindkettejük számára a nulláról indul az idény” – mondta, hozzátéve, hogy előre azt sem tudja, ki kerekedhet felül a bajnoki küzdelemben.

“Ma még nehéz lenne megmondani, de miért is ne lehetne Webber? Kíváncsi vagyok, mennyire könnyű, nehéz vagy épp lehetetlen Vettel számára fenntartani a dominanciát” – magyarázta a Kleine Zeitungnak.

“Mindketten ugyanazt kapják majd. Csakis annyi változik, hogy Mark új vezető szerelőt kap” – idézte egy másik lap, a Salzburger Nachrichten a milliárdost, aki Webber távolabbi jövőjével kapcsolatban azért nem kertelt, 2012 után inkább valamelyik fiatalt szeretné a Red Bullban látni Vettel mellett.

Amikor Mateschiztet két csapata (a Red Bull és a Toro Rosso) idei céljairól kérdezték, az energiaital-mágnás határozottan válaszolt:

“A Red Bull Racinggel igazán nem lehet más a célunk, mint mindkét világbajnoki cím megvédése. A Toro Rosso igyekszik majd javulni, a csapatnak a középmezőnyben kell majd lennie, a Force Indiával, a Sauberrel és a Lotusszal kell küzdenie az ötödik helyért” – mondta a vezér, aki ezzel egy kicsit magasabbra is tette a lécet a kiscsapat számára, amelynek főnöke, Franz Tost a múlt héten a hetedik vagy hatodik helyet mondta.