Miután a Williams nem hosszabbított vele szerződést, Rubens Barrichello 19 szezon után F1-es munka nélkül maradt. A brazil veterán barátja, Tony Kanaan invitálására három héttel ezelőtt részt vett egy IndyCar-teszten a KV Racing csapatnál, ami olyan jól sikerült, hogy hamarosan teljes idényre szóló szerződés születhet a felek között.

“Nem titok, hogy minkét fél keményen dolgozik, hogy összehozzuk ezt. Rubens Brazíliában, mi pedig itt, az USA-ban dolgozunk rajta. Napról napra közelebb kerülünk hozzá. Naponta háromszor-ötször beszélünk Rubensszel telefonon, hogy haladjunk, hisszük, hogy sikerülni fog” – nyilatkozta az amerikai SPEED-nek a KV ügyvezetője, Mark Johnson, aki azt is hozzátette, hogy február 25-26-ára újabb tesztet terveznek a brazillal az Infineon Racewayen.

Bár a dimbes-dombos kaliforniai pálya jóval trükkösebb, mint Barricello első teszthelyszíne, a floridai Sebring, a KV-vezető szerint a volt F1-es számára biztosan nem jelent majd gondot.

“Amikor Rubens Barrichellóról beszélünk, akkor a motorsport világának egyik legtapasztaltabb résztvevőjéről van szó. A háromnapos sebringi közös munka után azt mondhatom, hogy ő a tökéletes profi. A hatása már ilyen rövid idő alatt is lenyűgöző volt, szóval természetes, hogy újra szeretnénk vele tesztelni, együtt dolgozni.”