Miután a Williams nem hosszabbított vele szerződést, 19 idény után F1-es munka nélkül maradt Rubens Barrichello. A veterán pilóta honfitársa és barátja, Tony Kanaan meghívására a múlt hét elején IndyCar-os teszten vett részt a KV Racing-csapatnál, a próba pedig igen sikeresnek bizonyult.

A KV főnöke, Jimmy Vasser azt mondta, örömmel látná a pilótát náluk, de a brazil egyelőre még nem döntött, igaz, úgy tűnik, hogy szívesen indulna.

“Sok minden folyik, sok emberrel beszéltünk és még meg kell oldani pár dolgot, többek között a családi aspektust is” – mondta Barrichello egy brazil rádiónak nyilatkozva. “Nagy reményeink vannak, ha minden jól megy, akkor azt hiszem, a jövő hét elején megtehetjük a bejelentést.”

“Szerintem mindenki, aki ismer, láthatja a szememben, mit is szeretnék. Az első futamot március 25-én rendezik, szóval nem húzhatjuk az időt. Ha versenyképesek akarunk lenni, mindennek klappolnia kell, ideértve a szponzorokat, a csapatot, a családot, mindent.”

Míg Barrichello látszólag talán már döntött is róla, hogy az IndyCar-ban folytatja, első F1-es főnöke, az elmúlt években szakkommentátorként dolgozó Eddie Jordan szerint ez rossz húzás lenne: “Imádom Rubenst, a közös sztorink még akkor indult, amikor 19 éves volt. Szeretem a családját, a szüleit, azt hiszem, érdemesebb lenne méltósággal visszavonulnia.”

A 39 éves pilóta korábban azt ígérte feleségének, hogy sosem vesz részt veszélyes oválpályás versenyeken, az IndyCar-ban azonban négy ilyen is van idén, köztük a legendás Indy 500 is. Barrichello nemrég azt mondta, hogy szerinte megoldható lenne ezek kihagyása.