A kétéves kihagyás után idén visszatérő Kimi Räikkönen a két hét múlva következő barcelonai teszttől új versenymérnököt kap Mark Slade személyében. A finn maga kérte az igazolást, jól ismeri Slade-et, hiszen még a McLarennél dolgozott vele.

A mérnök azóta megfordult már az enstone-i csapatnál is, úgyhogy nem lesz igazán idegen számára a környezet, bár tavaly nem a Lotusnál volt, augusztusig Michael Schumacher versenymérnöke volt. “Őt szerettem volna, örülök, hogy sikerült megvalósítani” – mondta Räikkönen.

Szintén a finnhez kapcsolódó hír, hogy a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier most kategorikusan cáfolta azokat a spekulációkat, amelyek még Räikkönen szerződtetésekor röppentek fel, és amelyek szerint a 2007-es bajnok az aláírásért cserébe résztulajdont is szerzett az alakulatnál.

“Nincs tulajdonrésze, ez teljesen nonszensz. Räikkönennek kétéves versenyzői szerződése van, a csapat 100 százalékban a Genii Capital tulajdona” – mondta a francia.

Räikkönen egyébként szemmel láthatóan jól érzi magát az F1-ben, legalábbis a mai, első hivatalos tesztnapon csak úgy szárnyalt délelőtt Jerezben. A finn mindenkinél jóval több, több tucatnyi kört teljesített, leggyorsabb köre (a cikk írásakor 1:19.670) már túlszárnyalta a tavaly második tesztként tartott jerezi gyakorlás csúcsát, a Rubens Barrichello-féle 1:19.832-t.