Ma délután 14 órakor a címvédő Red Bull Racing egy igen visszafogott internetes leleplezés keretében bemutatta 2012-es autóját, az RB8-ast.

Az igen sikeres, de néha megbízhatatlan 2010-es RB6-os és a tavaly már megfoghatatlan RB7-es utódja szintén a tervezőzseni Adrian Newey keze alól került ki. Az első képekből is látszik, hogy a lépcsős orrot még a sztártervező sem kerülte el, igaz, a Sauber szintén ma leleplezett modelljéhez hasonlóan egy légnyílás is odakerült a törésre – lehet, hogy ez lesz a trükk?

A Renault-motorral szerelt autót idén is a kétszeres világbajnok Sebastian Vettel és veterán csapattársa, Mark Webber vezeti majd.

“Azt hiszem, ezt az autót rekordidő alatt terveztük és építettük meg, nevetségesen rövid idő alatt. Adrian sosem arról volt híres, hogy idő előtt elkészülnek a tervei, de a tervezőcsapat, a gyártórészleg, mindenki nagyon jól teljesített, igazán fantasztikusan. Teljesítettük a célt, hogy itt legyünk az első teszten, azt hiszen jó formában indulunk neki” – magyarázta a csapatfőnök, Chrtistian Horner.

“Az új autó bemutatása mindig nagy várakozásokat jelent, szinte olyan, mintha a szünet után visszatérnénk az iskolába. Természetesen mindenki nagyon kíváncsi, mivel állnak elő a többiek és persze mindenki igyekszik megőrizni a saját titkait. Bogarásszuk a fotókat, mind figyeljük majd, mit csináltak a többiek a télen.”

“Igyekszünk gyorsan ellenőrizni az alapvető rendszereket, hogy megfelelően működik-e az autó és ha ez kész, jöhet a rendes tesztelés. Rövid az idő, csak három teszt, ahol két pilóta között kell elosztani egy autót. Csak pár nap jut egy pilótára a melbourne-i kezdés előtt.”

Horner kiélezett versenyre számít idén, de természetesen csakis a címvédés lehet a cél számukra:

“A csapat célja egyszerű és világos, meg kell védenünk mindkét címet úgy, ahogy megszereztük őket. A 2011-es megszerzéssel mondjuk elég magasra tettük a mércét, de mindig igyekszünk fejlődni, minden területen még jobban akarunk teljesíteni. Arra nincs befolyásunk, hogy mit csinálnak az ellenfelek, pedig igen komoly riválisaink vannak, szóval csak magunkra koncentrálunk, majd aztán Melbourne-ben kiderül, hol is állunk hozzájuk képest.”

“Idén hat világbajnok lesz a rajtrácson, a McLarennek két bajnoka van, nagyon erős csapat. Fernando Alonso – mindenki tudja, mire képes és a Ferrari is nagy csapat. Itt van Kimi Räikkönen is megint. Úgy néz ki, a Mercedes is versenyképes lehet, szóval izgalmas év jön a Forma-1-ben, a Red Bullnál az a cél, hogy a 2011-es leckékre és sikerekre építve a riválisok előtt maradjunk.”