A 19 szezon után F1-es állás nélkül maradt Rubens Barrichello a hét elején a floridai Sebringen a KV Racing-csapat IndyCar-járgányát tesztelte. A brazilt honfitársa, a széria egyik élversenyzője, a 2004-es bajnok Tony Kanaan hívta meg, Barrichello pedig igen gyorsan be is érte a rutinos kollégát, a teszt kiválóan sikerül.

A KV csapatfőnöke, Jimmy Vasser nem titkolta, hogy szívesen látná Barrichellót az autóban idén, a brazil pedig igyekszik is gyorsan eldönteni, hogy belevágjon-e az amerikai kalandba.

“Még nem tudom, hogyan alakulnak a dolgok. Még nem beszéltem Jimmy Vasserrel az idei versenyzésről. Az viszont biztos, hogy nem kell sokáig találgatni, hamarosan kiderül, hogy versenyezni fogok-e vagy sem. Sok még a munka és a KV-nél is szeretnének tisztán látni a pilótáikkal kapcsolatban” – mondta az O Estado de S.Paulónak.

Barrichello korábban ígéretet tett feleségének, hogy a veszélyesnek tartott oválpályákon sosem áll majd rajthoz, a pilóta ezzel együtt azt mondja, hogy a teszttel nem volt gondja Silvanának.

“Eljött a Sebringre, támogatott, látta, hogy milyen jól érzem magam. Silvana még Tonyt (Kanaan) is ugratta azzal, hogy az ő hibája, hogy így belelkesedtem.”

Ha az oválokat – köztük a legendás Indy 500-at – kihagyva indulna az IndyCarban Barrichello, akkor is sokat versenyezhetne idén, ugyanis a március 25-én induló 15 futamos szezonban csak 4 körpályás viadalt rendeznek.