A volt Force Indiá-s Adrian Sutilt tegnap 18 hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amiért tavaly súlyosan megsebesítette a Lotus-tulajdonos Genii egyik vezetőjét, Eric Luxot.
Az ominózus eset minden bizonnyal Lewis Hamilton szeme láttára zajlott, ugyanis azon az estén együtt vettek részt a mulatságon. A müncheni bíróság tanúként beidézte Hamiltont is a tárgyalásra, azonban a brit kimentette magát, mondván részt kell vennie a McLaren 2012-es autóbemutatójának előkészületein. Csupán egy írásos vallomást küldött, amiben leírta, hogy ő nem látott semmit. Sutil eléggé a lelkére vette ezt.
“Lewis egy gyáva alak, ilyen barátra nincs szükségem” – mondta a Bildnek az elítélt pilóta. “Nem férfi. Még az apja (Sutil volt csapattársa, Paul di Resta menedzsere, Anthony Hamilton) is sok szerencsét kívánt nekem sms-ben a tárgyalásra, de Lewis irányából semmi Próbáltam hívni is, de szerintem megváltoztatta a telefonszámát.”
Az esetről a Reuters megkérdezte Lewis Hamiltont is a McLaren új autójának mai bemutatóján – a brit helyett azonban a csapat egyik sajtósa válaszolt, félbeszakítva a beszélni készülő versenyzőt.
“Azt javasolták (ti. a mclarenes jogászok), hogy Lewis ne menjen ebbe bele, mert még folytatódhat az ügy, ha fellebbezés lesz. Szóval kérjük a következő kérdést!”
Hamilton csak mosolygott: “Hallgatok rá” – utalt az elhangzott tanácsra.
A mclareneseknek érdekükben állt, hogy Hamilton ne beszéljen, ugyanis nem egyszer fordult már elő, hogy olyat mondott a versenyzőjük, amit nem kellett volna. Gyönyörű példa erre a monacói nyilatkozata, amikor a versenyt követően, élő adásban úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy szerinte a bőrszíne miatt osztogatnak neki az átlagosnál több büntetést: “Hat futam alatt ötször idéztek be a sportfelügyelőkhöz. Ez nevetséges. Egyszerűen rohadtul nevetséges. Lehet, hogy azért, mert fekete vagyok. Ali G is ezt mondja. Nem tudom.”
Nem csoda, hogy most is inkább befogták a brit beszélőkéjét.