Hamarosan rendeződhet a Toro Rossótól elküldött Jaime Alguersuari sorsa, a spanyol a Mercedes GP-nél találhat új otthonra. A spanyol AS című napilap szerint a befolyásos, hatalmas abu-dzabi olajcég, az International Petroleum Investment Company (IPIC) nem igazán vette jó néven, hogy a Red Bull útilaput kötött Alguersuari talpára. Az IPIC érdekeltségi körébe tartozik ugyanis a spanyol olajcég Cepsa, amely éppen tavaly vált a Toro Rosso egyik főszponzorává.

A Cepsa nemzetközi terjeszkedéséhez Alguersuarit használta volna fel, kirúgása miatt azonban ezek a tervek kútba estek. De a spanyol még reménykedhet abban, hogy az abu-dzabi hátszél F1-es szerződést hoz számára, mégpedig a szintén IPIC-tulajdonban álló Aabaron keresztül, amely a Daimler AG mellett a Mercedes GP másik tulajdonosa.

Alguersuari tartalékosként csatlakozhat az istállóhoz, amely sokat profitálhat a spanyol leigazolásából. Több forrás is állítja, hogy a csapat névadó szponzora, a malajziai Petronas kiszáll a Forma-1-ből, a vállalat helyére a spanyol mögött álló olajcégek léphetnek. A malajziai olajtársaság a MotoGP-ből már kilépett, nem szponzorálja tovább a Yamahát.