A 2010-ben és 2011-ben is az utolsó helyen záró Marussia (“leánykori nevén” Virgin) a héten beismerte, hogy az eredeti tervekkel ellentétben idei autója a második tesztre sem lesz kész, csak az harmadik, egyben utolsó barcelonai gyakorláson küldik pályára.

A csapat teljes egészében kihagyja a február 7-10. közti jerezi tesztet és az első barcelonai alkalomra is csak a tavalyi autót viszi, hogy az újonc Charles Pic gyakorolhasson. A csapat “veteránja”, Timo Glock cseppet sem örül.

“Nagy kár, hogy olyan későn kapjuk meg az új autót, hiszen így alig marad idő a felkészülésre” – mondta az egykori Toyota-versenyző.

A hátrányból kezdett év szempontjából az sem túl biztató, hogy a csapat költségcsökkentési megfontolásból még 2012-ben sem használ majd KERS-t.

“Én bizakodó vagyok 2012-t illetően. A cél természetesen a folyamatos fejlődés” – állította a német, aki 2014-ig kötötte le magát a kiscsapatnál.

Mivel a Caterham már a nagyok közé lépésre készül, a Marussia idén talán abban bízhat, hogy a náluk is szétesettebb, átszervezés alatt álló HRT-t verhetik majd, azaz végre nem a konstruktőri sorrend utolsó helyén zárnak.