Ugyan eredetileg 2012-re is szerződése volt a csapattal, a Lotus végül elküldte Vitalij Petrovot. Míg a szintén ejtett Bruno Senna azóta már helyet talált a Williamsnél, az oroszról egyelőre nem tudni biztosat. A versenyzőt hírbe hozták már a Caterhammel, de a veterán Jarno Trulli nemrég cáfolta, hogy átadná a helyét valakinek.

A legvalószínűbbnek az látszik, hogy Petrov a Caterham tartalékosa lesz, bár ő maga egyelőre nem akar konkrétumot mondani:

“Hamarosan, most csak ennyit mondhatok” – írta a Twitteren a jövőt illetően, majd oroszul hozzátette: “Türelem, barátaim!”

2011 végén szintén versenyzői ülés nélkül maradt a Toro Rossó-s Sebastien Buemi. A svájci azóta megkapta a Red Bull tartalékosi állását, de akkor azt állította, hogy az F1-es szerep mellett szeretne más sorozatban aktívan küzdeni, érdekelné a Le Mans.

Úgy tűnik, sikerült is tető alá hoznia a dolgot, a svájci Blick veterán F1-es szakírója ugyanis arról ír, hogy Buemi helyet talált magának a tartóssági versenyzésbe idén visszatérő Toyotánál, rövidesen hivatalosan is bejelentik a leigazolását és idei Le Mans-i részvételét.