A Peugeot szerdán meglepetésszerűen bejelentette, hogy azonnali hatállyal lezárja hosszútávú versenyzési programját, azaz 2012-ben nem indul a Le Mans-on és az ahhoz hasonló versenyeken.

A Peugeot-projekt lelövése kiváló lehetőséget jelenthet azonban az F1-be 2014-ben beszállni akaró független motorgyártónak, a PURE-nak, árulta el az alapító, Craig Pollock. A PURE megfontolja, hogy megvásárolja-e a Peugeot Párizs melletti versenymotorgyárát, ahol kiváló technikai infrastruktúra és magasan képzett szakembergárda áll rendelkezésre.

„Kezdjük kinőni a mostani, szintén Párizs mellett fekvő létesítményünket. A mérnökeink száma 22 és 50 között mozog, de mostanra saját tervezőirodát keresünk. Három terület jöhet szóba: Franciaország, Svájc és Németország. Az már eldőlt, hogy a cég egy része Köln közelében székel majd, hiszen ott használhatjuk a Toyota egykori F1-es tesztpadjait, amelyek kétségtelenül a világ legjobbjai” – mondta a GPUpdate-nek Pollock.

„Másrészt itt a Peugeot kiszállásának híre – és mi már előtte is elég biztosan tudtuk, hogy erre készülnek. A létesítményeik Párizs mellett vannak, irodák, tesztpadok – nem egészen F1-es motorhoz valók, de nem lenne nagy dolog az átalakításuk. Talán ez lenne a legolcsóbb megoldás.”

„A kölni toyotás irányról már szerződésünk van, ez az elsődleges, de komolyan tanulmányozzuk a peugeot-s helyzetet, hiszen eleve Párizs környékén vannak. Ha úgy látjuk, ez jó lesz, megkeressük őket, bár egyelőre még nem vettük fel a kapcsolatot. Nagyon jó, leigazolásra érdemes embereik is lehetnek, most jó néhányan maradtak munka nélkül a párizsi régióban. Minden más is nagyon jó arrafelé, a közlekedés is, szóval úgy néz ki, jól járhatunk ezzel.”