Annak ellenére, hogy Jarno Trullinak szerződése van 2012-re, hosszú hónapok óta folynak a találgatások arról, hogy az olasz veterán nem fog versenyezni a Caterhamnél (a volt Team Lotus) idén, mostanában a Lotus Renault-tól ejtett Vitalij Petrovot emlegetik lehetséges utódjaként.

A spekulációk ellenére a 16. F1-es idényére készülő olasz veterán azt állítja, biztosan vezet majd.

“Szerződésem van a Caterhammel, ennyi. Semmit sem tudok a pletykákról, a csapat nem mondott semmit. Hétfőn ott leszek a gyárban, megcsináljuk az ülésemet, amíg nem mondanak mást, minden a régi” – mondta a Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy pillanatnyilag nem is gondol az F1-en kívüli életre.

“Én nem beszélek a jövőről, mindig csak a számba adnak olyanokat, hogy a NASCAR-ba megyek vagy Le Mans-ban fogok versenyezni. A jelen az F1 és én csak erről beszélek.”

Trullinak nem volt épp erős éve tavaly, csapattársa, Heikki Kovalainen kétségtelenül alaposan elverte, de az olasz jobb autót és eredményesebb évet vár 2012-től.

“Jobb évre számítok 2011-nél. Az alapok jobbak, több a tapasztalatunk, nagyobbak az erőforrásaink, több emberünk van. Tényleg elkezdjük vadászni az első pontjainkat, ahogy már tavaly is akartuk, a cél, hogy rendszeresen a középmezőnyben küzdjünk. Az emberek nem is gondolják, hogy milyen nehéz a nulláról indulni. Versenyeztem a Minardinál is, de ez sokkal nehezebb. Nem szabad hibázni, mert annak hosszú távú következményei vannak. De bizakodó vagyok, tavaly is sok fejlődést láttam az év folyamán. Bár nem volt olyan látványos, nagyot léptünk előre. Most egy újabb ilyen lépés kell.”

A Renault motorral és Red Bull sebességváltóval felszerelt Caterhambe idén már bekerül a Renault KERS-e is, a csapat így tényleg elérheti majd a középmezőny tempóját. Az olasz Autosprint egyébként úgy tudja, hogy a Caterham mindenkit beelőzhet az új autójával, a szaklap a McLaren február 1-jei leleplezése elé, “január végére” valószínűsíti a CT01-es bemutatását.Kora délutánra hivatalossá vált, hogy a csapat az F1 Racing magazin január 26-i számában és annak címlapján mutatja meg az autót, de azt nem tudni pontosan, hogy milyen részletességű lesz a leleplezés.