A 2010-ben Lotus Racing, tavaly Team Lotus néven futó kiscsapat a lotusos szál erősítése kedvéért az eredeti, legendás előd szűkebb pátriájában, a norfolki Hinghamben székelt.

Az alakulat 2012-re dobta a Lotus nevet, immár a szintén az alapító-főnök Tony Fernandes kezében lévő sportkocsigyártót, a Caterhamet futtatja az F1-ben, most pedig a régi központ hátrahagyását is megerősítették. A hír nem újdonság, de mostanra hivatalos: az F1-es és a GP2-es fiókcsapat az idei évtől az Arrows és a Super Aguri egykori gyárába, Leafieldbe költözik – ugyanitt végzik majd a sportkocsigyártást is.

“A hinghami gyár volt az otthonunk, amióta neveztünk az F1-be és igazán hasznunkra is vált, tökéletes alapot adott az F1-es és a GP2-es csapatunk felépítéséhez. Azonban a csapatok fejlődése, a Caterham Cars megvásárlása és a Caterham-csoport megszervezése szükségessé tette, hogy egy tető alá hozzuk az autógyártást és a versenytevékenységet, hogy a lehető leghatékonyabban valósíthassuk meg a céljainkat. Olyan helyszínt kerestünk, amelyet a jövőt illető terveinkhez alakíthatunk, Leafield pedig rögtön kézenfekvő választás volt” – mondta Fernandes.

A maláj üzletember hozzátette, hogy az új helyszínen hamarosan felépítik a sportkocsigyártáshoz szükséges vadonatúj épületet és infrastruktúrát, a versenycsapatok pedig augusztusban, a nyári szünet idején költöznek majd. A Caterham Hinghamnek sem int végleg búcsút, a szénszálas és egyéb high-tech anyagok gyártására szakosodott leányvállalat, a Caterham Composites valamint a műszaki-mérnöki háttérszolgáltatásokat nyújtó Caterham Technology and Innovation továbbra is ott marad.