A Nürburgringen forgatják az új F1-filmet 2 A Rush névre keresztelt filmes projekt már a forgatási stádiumban van. A rendező nem más, mint Ron Howard, aki többek között a Da Vinci kódot, Az egy csodálatos elmét és az Apollo 13-at is rendezte, a forgatókönyvíró pedig Peter Morgan, akinek nevéhez szintén sok sikeres film fűződik, mint például A királynő, A másik Boleyn lány, Az utolsó skót király és a Frost/Nixon, amit Howarddal közösen készítettek.

A két főszereplőt is kiválasztották már Niki Lauda segítségével, az osztrákot Daniel Brühl, az Edukátorok és a Becstelen Brigantyk szereplője fogja alakítani, míg ellenfelét, a playboy James Huntot Chris Hemsworth fogja megeleveníteni.  

A film az 1976-os Forma 1-es idényig repít minket vissza az időben. Abban az évben már biztosnak vélték Niki Lauda győzelmét, aki hatalmas előnnyel vezette a világbajnokságot riválisa, James Hunt előtt. A sors azonban közbeszólt, és Lauda hatalmas balesetet szenvedett a Német Nagydíjon. Az osztrák pilóta szerencsére hat hét után felépült és visszatért a mezőnybe. Az idény utolsó futamán, Fudzsiban az veszélyes eső miatt nem vállalta az indulást, így a rivális egyetlen egy ponttal megelőzte őt a világbajnokságban.

A drámai szezonról készülő film többek között a baleset helyszínén, a Nordschleifén készül. A korhűség érdekében a nürburgringi pályán McLaren M23, March 761 és Surtees TS19 autókat vesz lencsevégre a stáb a napokban. A zöld pokolban köröző régi F1-esekről több tucatnyi képet lőtt a Pistonspy.

A Senna film sikere után alaposan fel van adva a lecke Howardnak, ugyanis a brazil világbajnokról szóló dokumentumfilmet három kategóriában is jelölte a British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). A film ráadásul már számtalan elismerést is bezsebelt, köztük az Autosport magazin díját is. A BAFTA gálájára a londoni Királyi Operaházban kerül sor február 12-én.